Με τις ελλείψεις αίματος στην πάτρα να είναι κρίσιμες, ξεκίνησε χθες και θα συνεχιστεί έως και την Παρασκευή η εθελοντική αιμοδοσία στη μνήμη του συνθέτη Θάνου Μικρούτσικου

ΠΑΤΡΑ. Ξεκίνησε την Τρίτη 9/2 το πρωί στην πλατεία Γεωργίου, η αιμοδοσία που διοργανώνουν στη μνήμη του Θάνου Μικρούτσικου, ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Πατρέων και η αντιδημαρχία Υγείας – Πρόνοιας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και την οικογένεια του καλλιτέχνη.

Την διαδικασία της αιμοληψίας «άνοιξαν» οι εργαζόμενοι στον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Πατρέων, ενώ ξεχωριστή ήταν η προσέλευση για προσφορά αίματος από εργαζόμενους με 8μηνες συμβάσεις στον Οργανισμό.

Στο χώρο της αιμοδοσίας ακούγονταν συνθέσεις του μεγάλου πατρινού δημιουργού.

Στην έναρξη της αιμοδοσίας το παρών έδωσαν η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη και η αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη.

Η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού Κατερίνα Γεροπαναγιώτη σε δηλώσεις της τόνισε ότι «έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που «έφυγε» ο θάνος, ο δικός μας Θάνος. Ένας σπουδαίος καλλιτέχνης που έχει αφήσει την σφραγίδα του στα καλλιτεχνικά πράγματα της χώρας και όχι μόνο.

Πέρυσι ξεκινήσαμε στη μνήμη του Θάνου την εθελοντική αιμοδοσία, σκεπτόμενοι ότι τις τελευταίες στιγμές της ζωή του ο ίδιος είχε βρεθεί σε ανάγκη για αίμα και είχε κάνει δημόσιο κάλεσμα για εθελοντική αιμοδοσία.

Στόχος μας είναι να γίνει η αιμοδοσία στη μνήμη του Θάνου θεσμός. Φέτος είναι μία ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά για όλες και όλους και οι ελλείψεις σε ένα αγαθό όπως το αίμα είναι μεγάλες.

Καλούμε τον πατραϊκό λαό να συμμετάσχει και να δώσει αίμα. Την αρχή κάνουν σήμερα από το πρωϊ οι εργαζόμενοι στον πολιτιστικό οργανισμό οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.»

Από την πλευρά της η αντιδήμαρχος Υγείας – Πρόνοιας Βίβιαν Σαμούρη στις δηλώσεις της επεσήμανε πως «σε μία ιδιαίτερα δύσκολη υγειονομική περίοδο για τη χώρα μας λόγω της πανδημίας, η προτροπή του μεγάλου καλλιτέχνη Θάνου Μικρούτσικου, λίγο πριν «φύγει» από τη ζωή για να δώσουμε αίμα, αποκτά ιδιαίτερη αξία και σημασία. Γι’ αυτό διοργανώσαμε και φέτος στη μνήμη του την εθελοντική αιμοδοσία που θα διαρκέσει από σήμερα και για τέσσερις ημέρες».

Υπενθυμίζεται ότι για την προσέλευση των συμπολιτών , κατά τις ώρες που θα γίνεται αιμοληψία και είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας, από τους υπευθύνους της κινητής μονάδας θα υπογράφεται σχετικό έντυπο ενώ η μετάβαση στην πλατεία Γεωργίου θα γίνεται με την συμπλήρωση εντύπου Β1.

Το Πρόγραμμα της Αιμοδοσίας

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου

10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου

10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

4.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ.

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου

10.00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.

4.30 μ.μ. έως 7.30 μ.μ.