Γράφει ο Γιώργος Μελέτης

Πλησιάζοντας στις 17 του Ιούνη, η Σαπίλα που κυβέρνησε και κατέστρεψε τη χώρα και το λαό της όλα αυτά τα χρόνια, μη έχοντας πολιτικό λόγο και πρόγραμμα – εκτός από το μνημόνιο - καταφεύγει στην μικροπρέπεια, στην ψευδολογία, στην ωμή τρομοκρατία, στην ακραία πόλωση και τις απειλές, μη αναλογιζόμενη τις επιπτώσεις που όλα αυτά θα έχουν στην χώρα και τους πολίτες την επομένη των εκλογών.

Τα κόμματα του μνημονίου, δίνοντας απελπισμένη μάχη για την διατήρηση των μηχανισμών και των προνομίων τους, πρωτοστατούν στην καταστροφολογία και την τρομολαγνεία μη δίνοντας μια δεκάρα για το κακό που προξενούν στον τόπο.

Σε κωμικοτραγικό πρόσωπο αναδεικνύεται ο (υπό προθεσμία πλέον) αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς. Είναι, κατά γενική ομολογία, ο χειρότερος αρχηγός της δεξιάς από το 50 και μετά. Και αυτό δεν θα ήταν μεγάλο κακό, αν δεν έσπρωχνε την Νέα Δημοκρατία, μια μεγάλη, συντηρητική, αλλά αδιαμφισβήτητα Δημοκρατική παράταξη, στην ακροδεξιά γραφικότητα. Την έχει κάνει θίασο την Νέα Δημοκρατία.

Θαυμαστές της 4ης Αυγούστου και εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα, συμπληρώνονται από μεταμεσονύκτιους συνομωσιολόγους πωλητές β´ διαλογής, που μάλιστα τους διαφημίζουν σαν μεγάλες μεταγραφές. Η παράταξη εκπροσωπείται ουσιαστικά από ένα γραφικό καραγκιόζη – τηλεπερσόνα, που, ωραίος ως Άδωνις, τσιρίζει ολημερίς στα κανάλια και μετά αυτοθαυμάζεται, βλέποντας σε βίντεο τον εαυτό του.

Ο τέως γενικός γραμματέας της Νεολαίας της Ε.Π.ΕΝ (ποιος θυμάται πια το κόμμα των χουντικών που ίδρυσε το 1984 ο ίδιος ο Γεώργιος Παπαδόπουλος;) και ιδρυτής του Ελληνικού Μετώπου, αδελφού κόμματος του Λεπέν, άφησε τα τσεκούρια και έπιασε τους εργολάβους. Αντιγράφω από τοπικό site: Ο Μ. Βορίδης “στις 14 Μαΐου, τέσσερις ημέρες πριν αποχωρήσει από το Υπουργείο Υποδομών, προσέφερε «δώρο» στην Κοινοπραξία «Μορέας» και στον Όμιλο Μπόμπολα. Υπέγραψε να λειτουργήσει ο σταθμός των διοδίων στα Αρφαρά από τον Ιούλιο, παρ’ ότι η σύμβαση προβλέπει ότι τα διόδια θα λειτουργήσουν όταν ολοκληρωθεί και ο περιμετρικός της Καλαμάτας”.

Εμείς δεν πιστεύουμε βέβαια ότι γι αυτό δεν λείπει ποτέ από τις εκπομπές του ΜΕΓΑ. Εμείς βλέπουμε ότι ήδη προβάλει σαν δελφίνος του Αντωνάκη και μάλιστα από τους σοβαρούς – κακόμοιρη Ν.Δ.

Βέβαια, για να μην λέμε μόνο τα άσχημα, έκανε και σοβαρές κινήσεις ο Αντώνης. Έγραψε στα παλιά του τα παπούτσια την απόφαση του Ελληνικού λαού, που την άφησε έξω από τη βουλή, και ξανάφερε στην Νέα Δημοκρατία, πρώτη μάλιστα, την Ντόρα και τους παρατρεχάμενούς της. Την Ντόρα των μνημονίων και της Siemens.

Την Ντόρα, με την βοήθεια της οποίας θα πατήσει πόδι στους δανειστές, θα ανανεώσει το πολιτικό σκηνικό και θα χτυπήσει την διαφθορά!

¨Από τις 620 συναντήσεις του κυρίου Μιχάλη Χριστοφοράκου με πολιτικά πρόσωπα, που πραγματοποιήθηκαν από το 1999 έως το 2007, οι 356 έγιναν με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη.

Το εντυπωσιακό αυτό στατιστικό στοιχείο προέκυψε από την λεπτομερή απογραφή του ημερολογίου της κυρίας Αικατερίνης Τσακάλου, γραμματέως του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Siemens, που έγινε στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής που διερευνούσε την υπόθεση Siemens¨.

Τώρα που το σκέπτομαι, τόσες συναντήσεις δεν είχα ούτε με τον Νίκο Φ., τον φίλο μου που μεγαλώσαμε μαζί. Αλλά θα μου πεις ότι αυτοί (ο Χριστοφοράκος με το Μητσοτακαίικο) δούλευαν νυχθημερόν για το καλό της χώρας, ενώ εμείς άντε να παίξουμε καμιά πρέφα η να πιούμε κάνα κρασί, ως τεμπέληδες και διεφθαρμένοι.

Την ίδια στιγμή ο Βενιζέλος λουφάζει. Αποψιλωμένος από την κρατική εξουσία, τα υπουργεία και τις θωρακισμένες BMW των 700.000 Ευρώ, αρχίζει να νοιώθει την ανάσα των απελπισμένων που δημιούργησε. Βλέπει τον Άκη στον Κορυδαλλό, κοιτάει τον Τσουκάτο δίπλα του και ένα ρίγος τον διατρέχει. Διέλυσε όλα τα όργανα του κόμματός του, για να μην μπορεί κανείς να τον αμφισβητήσει και τώρα θέλει να διαλύσει, λέει, και το ίδιο το Πασοκ, ελπίζοντας ότι έτσι, χωρίς Πασοκ, οι Έλληνες που έχουν κοντή μνήμη δεν θα θυμούνται ποιος μας έφερε ως εδώ. Δεν θα θυμούνται τα όργια και την ρεμούλα που μας έκαναν επαίτες.

Κάτι ψελλίζει για επαναδιαπραγμάτευση, νέες συνθήκες, παραμονή στο Ευρώ, αλλά χαμηλόφωνα πλέον. Μην ενοχλήσει και κανέναν και τον βάλει στο μάτι. Κυβέρνηση χωρίς εμάς δεν γίνεται, λέει, προκαλώντας την θυμηδία του φιλοθεάμονος κοινού. Θέλει να είναι παρών σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, ελπίζοντας ότι έτσι θα έχει τον έλεγχο της δικαιοσύνης, που την βλέπει και τρέμει.

Την ίδια στιγμή, η διαπλοκή και οι εργολάβοι μέσα από τα κανάλια τους, βλέποντας την κατάρρευση και την απαξίωση των υποτακτικών τους, ξερνούν οχετούς, προσπαθώντας να κερδίσουν χρόνο και να περισώσουν, προσωρινά, αυτό το σάπιο οικοδόμημα. Ελπίζουν ότι στο μεταξύ θα βρουν κάτι πιο αξιόπιστο να πασάρουν στους ιθαγενείς τους. Μαζί με τη σαπίλα λοιπόν μας απειλούν με λιμούς, λοιμούς και καταποντισμούς. Ανοίγουν οι ουρανοί, η γη σκίζεται και οι φωτιές της κόλασης μας καταπίνουν. Τρομοκράτες, με βόμβες, κονσερβοκούτια, σφυριά και πιστόλια, διατρέχουν την Ελλάδα πολεμώντας τα σωτήρια μνημόνια. Φαρμακοποιοί και ταξιτζήδες ετοιμάζουν πραξικόπημα και οι καρκινοπαθείς είναι βαλτοί από το λόμπι των αντιμνημονιακών σατανιστών. Ακόμα χειρότερα, οι Φίλοι της Δραχμής (σύγχρονοι εωσφόροι) συνωμοτούν με Λατινοαμερικάνους λαϊκιστές και τυπώνουν πεντοχίλιαρα σε υπόγειες γιάφκες.

Έχουν φτάσει στο σημείο να καλούν τους Ευρωπαίους να μας διώξουν από το Ευρώ, να μας απειλήσουν, να μας εκβιάσουν, να μας κάψουν αν μπορούν. Ο Παπαδήμος καλεί τον Μπαρόζο να μας προειδοποιήσει ότι θα μας βγάλει από το Ευρώ αν δεν είμαστε καλά παιδιά. Ο Βενιζέλος επικροτεί μπροστά στην κάμερα τον επικεφαλής του SPD για τις “σκληρές αλλά σωστές δηλώσεις” του για το ίδιο θέμα. Να δείτε που πες πες θα τα καταφέρουν να μας πάνε στη δραχμή (σαν το “λύκος στα πρόβατα”), αυτοί, οι λάτρεις του Ευρώ, που κραυγάζουν: “παραμονή στο Ευρώ πάση θυσία”.

Αλλά κι αυτή η κραυγή, που σκεπάζει και αποτρέπει κάθε νηφάλια συζήτηση για το μέλλον της χώρας; Πάση θυσία σημαίνει, παραμονή κι ας έχουμε 3 εκατομμύρια άνεργους; Πάση θυσία σημαίνει, παραμονή κι ας έχουμε 1 εκατομμύριο νεκρούς από τις κακουχίες και την έλλειψη περίθαλψης; Δεν κινδυνολογώ όπως αυτοί. Απλά θέλω να πω ότι οι λαοί βάζουν στόχους και επιδιώκουν την πραγματοποίησή τους αναλογιζόμενοι το κόστος. Πάση θυσία δεν υπάρχει για ένα λαό. Ας είμαστε σοβαροί!

Βέβαια ο κόσμος σήμερα και να διαβάζει ξέρει και μνήμη έχει και εναλλακτικούς τρόπους ενημέρωσης.
Ας αφήσουμε λοιπόν τις μπαρούφες των καναλιών και ας δούμε μαζί τι θα γίνει σίγουρα στις 18 του Ιούνη, εάν κερδίσουν τα κόμματα των μνημονίων, σύμφωνα με αυτά που έχουν υπογράψει οι ίδιοι οι αρχηγοί τους:

1) Θα ξανακοπούν οι Μισθοί και οι Συντάξεις και θα συνεχίσουν να μειώνονται έως ότου πλησιάσουν τους μισθούς και τις συντάξεις της υπόλοιπης Νοτιοανατολικής Ευρώπης - Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Αλβανία - όπως έχουν αναλάβει την υποχρέωση. Άλλο πράγμα τώρα το τι ανάπτυξη είχαν όλες αυτές οι χώρες, με μισθούς πείνας για χρόνια.

2) Θα απολυθούν – απομακρυνθούν (sic) 150.000 Δημόσιοι Υπάλληλοι έως το 2015.

3) Θα ανεβάσουν τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων σε μια αγορά που δεν υπάρχουν καν αξίες,(στο Γαλάτσι τις προάλλες, 100 τμ. πουλήθηκαν για 40.000). Συνειδητή προσπάθεια για να γίνουν δυσβάσταχτα τα χαράτσια και να μας πάρουν τα σπίτια. Να εκλείψει έτσι το “Ελληνικό Παράδοξο” της ιδιοκτησίας των Ελλήνων, όπως υπαινίχθηκε και ο Γερμανός αντικαγκελάριος. Στο νέο κόσμο που ετοιμάζουν, μόνο οι πλούσιοι και οι εταιρείες θα έχουν ιδιοκτησία. Εμείς θα είμαστε νοικάρηδες στα σπίτια μας.

4) Θα κλείσουν κι άλλα μαγαζιά και επιχειρήσεις, αφού ο κόσμος δεν θάχει φράγκο να ξοδέψει. Άρα θα μεγαλώσει η ήδη τεράστια στρατιά των ανέργων και εξαθλιωμένων πολιτών. Αυτή η κατάσταση θα συμπιέσει ακόμα πιο πολύ τους μισθούς και τα μεροκάματα αφού θα υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες που θα παρακαλάν να δουλέψουν για ένα κομμάτι ψωμί.

5) Θα ξεπουλήσουν τα πάντα, όλη την περιουσία της Ελλάδας. Μέχρι και τα νερά θα μας τα πάρουν, γιαυτό τα καταγράφουν. Ήδη ο περιφερειάρχης της Πελοποννήσου, Π. Τατούλης, “προχώρησε στην υπογραφή σύμβασης παραχώρησης όλων των υδάτινων πόρων της Πελοποννήσου στην (προς το παρόν υπό δημόσιο έλεγχο και οσονούπω ιδιωτική Ανώνυμη Εταιρεία) Ε.Υ.Δ.Α.Π. Α.Ε. την ίδια στιγμή που ετοιμάζουν και προωθούν την πώλησή της σε γαλλικά ιδιωτικά συμφέροντα". Ούτε νερό στο Κεφαλάρι δεν θα πίνουμε χωρίς να πληρώσουμε!

6) Έχουν ήδη παραχωρήσει την εθνική κυριαρχία και την ασυλία της χώρας στους δανειστές τους. Με Αγγλικό δίκαιο και δικαστήρια στο Λουξεμβούργο οι Πατριώτες Σαμαράς και Βενιζέλος μας γύρισαν στην εποχή των Αγγλογαλλικών κανονιοφόρων και αποκλεισμών. Θα δούμε κατασχέσεις των υποδομών και του πλούτου της χώρας, των πρεσβειών και των Ελληνικών περιουσιακών στοιχείων στο εξωτερικό. Έκαναν την Ελλάδα, ξανά, την Μπανανία της Ευρώπης.

7) Το τραγικότερο, η προδοσία σε υπέρτατο βαθμό, κάτι που δεν έχει συμβεί ούτε στην πιο εξαθλιωμένη χώρα της Αφρικής, είναι που συμφώνησαν, υπέγραψαν, ότι από τα έσοδα του κράτους (τα δικά μας λεφτά, όχι τα δανεικά) πρώτα θα πληρώνονται οι τόκοι και τα χρεολύσια και μετά, με ότι και εάν περισσεύει, το παιδί μας θα πίνει γάλα η θα παίρνει αντιβίωση. Μετά, εάν υπάρχει υπόλοιπο θα κάνει εγχείρηση η μάνα μας. Και δεσμεύτηκαν να αλλάξουν το Σύνταγμα ώστε η υποχρέωση αυτή να γίνει συνταγματική επιταγή! Ούτε ο Νενέκος δεν θα υπέγραφε κάτι τέτοιο. Αλλά αυτούς εδώ είναι πια παραπάνω από σίγουρο ότι τους έχουν στο χέρι με τις μίζες. Ότι δεν μπορούν, όχι να διαπραγματευθούν, αλλά, ούτε κιχ να βγάλουν μπροστά στους χορηγούς τους.

Βέβαια, για να είμαστε δίκαιοι, πρέπει να παραδεχθούμε ότι τώρα, μετά τις εκλογές και το χαστούκι που τους έδωσε ο λαός, άλλαξαν θέση τα λεβεντόπαιδα των μνημονίων και τα δεκανίκια τους. Θα “αγωνιστούν” για να γίνει επιμήκυνση, δηλαδή όλα τα παραπάνω θα “προσπαθήσουν” να γίνουν σε τρία χρόνια και όχι σε δύο. Κι αυτό το λένε επαναδιαπραγμάτευση! Θαυμάστε τους!
Συμπατριώτες, προς θεού!

Μην ξεχάστε ποιοι μας έφεραν ως εδώ. Αυτοί οι δυο “χαλαροί” μήνες “ακυβερνησίας”, χωρίς νέα χαράτσια, χωρίς νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων, χωρίς νέες αυξήσεις σε τιμολόγια ΔΕΚΟ, χωρίς καν υποχρέωση φορολογικών δηλώσεων (κι αυτές τις ανέβαλαν οι αθεόφοβοι για να “ξεχάσουμε”), ας μην γίνουν άλλοθι για να κάνουμε πίσω. Πίσω παραμονεύει το χάος της σίγουρης χρεοκοπίας, του ξεπουλήματος της χώρας και του εξανδραποδισμού των κατοίκων της.

Εμπρός λοιπόν. Ας ολοκληρώσουμε το έργο που ξεκινήσαμε στις 6 του Μάη. Ας μαυρίσουμε, ας διώξουμε οριστικά τους εκπροσώπους της Σαπίλας και των μνημονίων. Ας ξαναφέρουμε την ελπίδα στην Ελλάδα και στη ζωή μας.