ΕΛΛΑΔΑ. Ραγδαίες επιχειρηματικές εξελίξεις με φόντο τον κατασκευαστικό κλάδο δρομολογεί η απόφαση των Ολλανδών να πουλήσουν τμήμα ή το σύνολο των μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στην οποία ελέγχουν το 30,2% των μετοχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτές τις ώρες μπαίνουν οι τελικές πινελιές στην μεγάλη συμφωνία μεταξύ του family office της κ. Μαριάννας Λάτση και της Ολλανδικής Reggeborgh Invest, η οποία φέρεται να αγοράζει σημαντικό ποσοστό στην κατασκευαστική εταιρία. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι εξελίξεις έχουν «κλειδώσει» και επίκεινται ανακοινώσεις καθώς ήδη έχει δρομολογηθεί η μεταβίβαση μετοχών της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Η απόφαση των Ολλανδών να επανακαθορίσουν την στρατηγική τους στις κατασκευές λήφθηκε μετά την γενική συνέλευση των μετόχων στις 27 Ιανουαρίου και συνδέεται με την προσπάθεια της Reggeborgh Invest να επενδύσει στρατηγικά στην Ελλάκτωρ αλλά και να διαχειριστεί τα ζητήματα ανταγωνισμού που ανέκυπταν με την συμμετοχή της στους δύο ισχυρούς τεχνικούς ομίλους της χώρας.

To oλλανδικό fund συμμετέχει με 14,1% στην Ελλάκτωρ και όπως φαίνεται η συμφωνία θα του επιτρέψει να επιδιώξει αυξημένη μετοχική συμμετοχή στον κατασκευαστικό όμιλο το αμέσως προσεχές διάστημα.

Από την άλλη πλευρά, πρόκειται για μια εξέλιξη που αποδεσμεύει τη διοίκηση Περιστέρη από τα βαρίδια της συνύπαρξης των Ολλανδών και στην Ελλάκτωρ και διευκολύνει την αυτόνομη πορεία των δύο ομίλων σε μια περίοδο που αναμένεται πλήθος έργων υποδομών τόσο από το ΕΣΠΑ όσο και από το Ταμείο Ανάκαμψης.