ΛΑΚΩΝΙΑ. Στην κεφαλή του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), επιστρατεύτηκε ένας πραγματικά άριστος, όπως σημειώνουν κυβερνητικοί κύκλοι. Ο Δημήτρης Μελάς είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει χρέη προέδρου του οργανισμού τους τελευταίους μήνες, θέση που μόνο άγνωστη δεν του είναι, καθώς είχε διατελέσει και στο παρελθόν πρόεδρός του. Επί κυβέρνησης μάλιστα του Κώστα Καραμανλή, όταν και ο οργανισμός κατέγραψε τα καλύτερα αποτελέσματα και την πλέον υποδειγματική λειτουργία στην ιστορία του θεσμού.

Ο διορισμός του έρχεται λίγες μέρες μετά την παραίτηση του Φάνη Παππά, ο οποίος δεν κατάφερε να συμπληρώσει ούτε τρεις μήνες στον οργανισμό. ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Μελάς, αναλαμβάνει πλεόν με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιου Λιβανού τον οργανισμό στην πιο δύσκολη στιγμή.

Κτηνίατρος στο επάγγελμα, με καταγωγή από τη λακωνική Μάνη και τη Μεσσηνία, ο κ. Μελάς επιστρέφει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το 2007, επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, είχε τοποθετηθεί στη θέση του γενικού διευθυντή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης στον οργανισμό «Δήμητρα» και το 2008 ανέλαβε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ το 2016 ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον έχρισε συντονιστή του προγράμματος της Ν.Δ. για τον αγροδιατροφικό τομέα.