ΚΥΘΗΡΑ. Το «πράσινο» φως για την έναρξη των έργων κατασκευής και λειτουργίας τριών Μονάδων Αφαλάτωσης στα Κύθηρα δόθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον περιφερειάρχη, Γ. Πατούλη, και τον δήμαρχο του νησιού, Ε. Χαρχαλάκη.

Τα έργα, που θα κατασκευαστούν με χρηματοδότηση της Περιφέρειας ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, αφορούν στην προμήθεια των τριών φορητών μονάδων αφαλάτωσης θαλασσινού νερού δυναμικότητας 300 κ.μ./ημέρα η κάθε μία, για την παροχή επί 24ώρου βάσεως νερού κατάλληλου για πόση στους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων.

Ειδικότερα, η εγκατάσταση των φορητών μονάδων αφαλάτωσης πρόκειται να γίνει στους οικισμούς Αγία Πελαγία (δύο μονάδες) και Διακόφτι, σε κατάλληλα διαμορφωμένους δημοτικούς χώρους που έχουν επιλεγεί για τον σκοπό αυτόν.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, ο περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε πως «διασφαλίζουμε πόσιμο νερό για τους κατοίκους και τους επισκέπτες των Κυθήρων, με ένα έργο πνοής που θα αφήσει ισχυρό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και θα βελτιώσει την ποιότητα της ζωής τους. Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που έχουμε στη διάθεσή μας, με στόχο την ισότιμη ανάπτυξη όλων των δήμων της Αττικής. Στόχος μας είναι να νιώθουν οι πολίτες που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιά άγονης γραμμής όπως τα Κύθηρα, πως είμαστε δίπλα τους ενεργά. Με έργα υποδομής, στηρίζουμε τα Κύθηρα, με στόχο την ανάπτυξή τους, αλλά και την ανάδειξη της ομορφιάς και της ιστορικότητάς τους».