Γράφει ο Ιωάννης Χρηστάκης*

Φίλοι, αναμένεται να τετραπλασιαστεί ή και να πενταπλασιαστεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που παραιτούνται από το δημόσιο σχολείο (όπως το κατάντησε το υπουργείο Παιδείας) ,αυτό το Μάρτη που διανύουμε.

Οι λόγοι;

Υπαρκτοί, σαφείς και απόλυτα κατανοητοί.

1.Φοβούνται,οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και με υποκείμενα νοσήματα τον θανατηφόρο ιό που δεν έχει ελεγχθεί ακόμα, αντίθετα μεταλλάσσεται και γίνεται πιο επικίνδυνος. Ακόμα και πέντε χρόνια νωρίτερα, θυσία στις αποδοχές μιας μειωμένης σύνταξης, ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΚΑΝΕΝΑ -ΑΠΟΛΥΤΩΣ- ΜΕΤΡΟ ΔΕΝ ΠΑΡΘΗΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ!!!

2.Βλέπουν ότι από χρόνο σε χρόνο κουτσουρεμένες τις συντάξεις και διευρυμένα σε αντοχές Μαθουσάλα τα όρια συνταξιοδότησης. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΑ 30 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΙΝΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΗΛΙΚΙΑΚΟ ΟΡΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΤΗΣΗΣ ΤΕΙΝΕΙ,ΟΣΟΝΟΥΠΩ,ΣΤΑ 70 ΚΑΙ 72 ΧΡΟΝΙΑ ΖΩΗΣ !!!

3.Αδυνατούν να υποστούν μια ακόμα ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ,αυτοί που ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ κάθε δευτερόλεπτο από γονείς, μαθητές, προϊσταμένους!!!

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΕ ΑΔΙΑΒΛΗΤΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΘΕΙ ΠΡΩΤΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΘΑ ΕΠΩΜΙΣΤΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!!!

Ξέρουν ότι αποτελεί την ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΑΓΙΔΑ για κατηγοριοποιήσεις σχολείων, στασιμότητα στην υπαλληλική τους εξέλιξη ,μειώσεις των ήδη μισθών πείνας και λοιπά.

Περιορίστηκα στους τρεις κυρίους λόγους ΓΕΝΙΚΗΣ ΦΥΓΗΣ από το δημόσιο.

Θα επιφέρει, βάσει της καθεστηκυίας αρχής του υπουργείου, ΜΕΙΖΟΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ με διορισμούς αναπληρωτών μέχρι τον επόμενο Μάρτιο του 2022!!!,αδιαφορία για κάλυψη οργανικών κενών, άθλια άρνηση χιλιάδων διορισμών μονίμων ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΔΗΡΙΤΗ ΑΝΑΓΚΗ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ.

Υστερόγραφο: Επειδή δεν πρόκειται να ανοίξουν τα σχολεία ΟΥΤΕ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ (για μετά τις διακοπές του Πάσχα το βλέπω εφικτό), προτείνω δραστική μείωση της διδακτέας ύλης, μαθήματα δια ζώσης μέχρι και 11 Ιουνίου, κατάργηση προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων και της ΑΠΙΘΑΝΗΣ τράπεζας θεμάτων , πραγματοποίηση Πανελλαδικών εξετάσεων με ΥΠΕΡΑΥΣΤΗΡΑ μέτρα υγειονομικού πρωτοκόλλου.

(*) Φιλόλογος ΚλΠΕ02