EΛΛΑΔΑ. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα που αποφασίστηκε να ληφθούν μετά τις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων. Τι θα ισχύει για τις ημέρες του Πάσχα, πώς θα ανοίξει η εστίαση, τι γίνεται με τις μετακινήσεις και πότε θα αρθεί η χρήση του SMS στο 13033.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του υπουργείου Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ο κ. Χαρδαλιάς προχώρησε σε ανακοινώσεις για τα μέτρα που θα ισχύουν ειδικότερα από τη Δευτέρα 3 Μαΐου, όταν και θα ανοίξει εκ νέου η εστίαση.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας αναφέρθηκε και στην παράταση της χρήσης των SMS στο 13033 και στο πώς θα χρησιμοποιείται για όσους θα επιλέγουν καφέ και εστιατόρια από την επόμενη εβδομάδα, ενώ εξήγησε και όλα τα υπόλοιπα μέτρα που θα ισχύουν τόσο τις ημέρες του Πάσχα, όσο και τις επόμενες, μέχρι τις 15 Μαΐου και το άνοιγμα του τουρισμού όταν και θα αρθεί η πλειοψηφία των περιορισμών στην Ελλάδα.

«Διανύουμε μια διαφορετική Μεγάλη Εβδομάδα για δεύτερη χρονιά», είπε αρχικά ο κ. Χαρδαλιάς. Στη συνέχεια, ανέφερε και πάλι τα μέτρα που ισχύουν για τις εκκλησίες τις ημέρες του Πάσχα κατά τη διάρκεια των λειτουργιών της Μεγάλης Εβδομάδας.

Παραμένει μέχρι τις 15 Μαΐου το SMS στο 13033

Ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε και τα μέτρα για το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα, για τα άτομα που επιτρέπονται στο εορταστικό τραπέζι αλλά και τη χρήση του SMS με τον κωδικό 6 που θα πρέπει να στέλνουν άπαντες για να μετακινηθούν. Σχετικά με τις διαδημοτικές μετακινήσεις, ανέφερε πως από τη Μεγάλη Πέμπτη (29.04) απελευθερώνονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις, ενώ παραμένει η απαγόρευση για τις υπερτοπικές.

Με «κωδικό 6» σε καφέ και εστιατόρια, αλλά χωρίς μουσική

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, η αποστολή SMS στο 13033 θα συνεχιστεί παρά το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, μέχρι και τις 15 Μαΐου. Για να μετακινηθεί κάποιος στα καταστήματα αυτά, θα πρέπει να στέλνει το SMS με κωδικό 6. Παράλληλα, ανακοίνωσε πως στα καταστήματα αυτά θα απαγορεύεται η μουσική.

Επίσης, σχετικά με τις μετακινήσεις εξήγησε πως από αύριο παρατείνεται ως τις 22:00, ενώ μετά την Κυριακή του Πάσχα η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρχίζει από τις 23:00. Αυτό σημαίνει ότι τα καταστήματα στον κλάδο της εστίασης θα πρέπει να κλείνουν το αργότερο ως τις 22:45.