ΕΛΛΑΔΑ. 29 συμβόλαια θανάτου μετρούν οι αστυνομικοί από την Άνοιξη του 2017, με τελευταίο την εν ψυχρώ εκτέλεση του 39χρονου Τάσου Μπερδέση στη Βάρη.

Για μία ακόμα φορά, οι αξιωματικοί του ανθρωποκτονιών, καλούνται να ακολουθήσουν την «ίδια διαδρομή», αναζητώντας στοιχεία καταρχήν από το παρελθόν του πυγμάχου, με την ελπίδα να οδηγηθούν στον άνθρωπο που έδωσε την εντολή για τη δολοφονία του.

Εκείνο που ενδιαφέρει, είναι να ερευνηθεί σε βάθος η ζωή του Τάσου Μπερδέση. Οι υποθέσεις, για τις οποίες είχε απασχολήσει τις Αρχές έχουν μπει στο μικροσκόπιο, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον δείχνουν και στα δύο τελευταία χρόνια, απ’ όταν, δηλαδή, ο 39χρονος μετακόμισε από την Πάτρα στην Αθήνα, για να μπορεί, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, να προπονείται πιο σωστά και με ανθρώπους που θα τον βοηθούσαν καλύτερα.

Αυτά τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Τάσος Μπερδέσης τα πέρασε με το πανέμορφο μοντέλο Ελισάβετ Καρυπίδου. Τη γυναίκα, στην οποία, όπως περιγράφουν οι φίλοι του, είχε βρει τον άνθρωπό του. Οι ζωές και οι υποχρεώσεις τους ήταν τόσο διαφορετικές. Κι όμως, το ζευγάρι έβρισκε και τον τρόπο αλλά και τον χρόνο να περνά όσο το δυνατό περισσότερο χρόνο μαζί.

Ακόμα και όταν εκείνος έπρεπε να προπονηθεί, εκείνη ήταν μαζί του, στο πλευρό του, κάνοντας κι εκείνη γυμναστική. Ακόμα κι όταν εκείνος έπρεπε να βρίσκεται στο εξωτερικό για αγώνες, εκείνη ακολουθούσε. Δεκάδες φωτογραφίες μαζί, οι δυο τους, ο ένας δίπλα στον άλλο, ερωτευμένοι και ευτυχισμένοι. Κι ύστερα, ο απόλυτος θρήνος. Ξαφνικά. Τόσο αναπάντεχα.

Η Ελισάβετ Καρυπίδου, αναμφισβήτητα, είναι ο άνθρωπος ο οποίος μπορεί να περιγράψει με τις περισσότερες λεπτομέρειες τα δύο τελευταία χρόνια της ζωής του Τάσου Μπερδέση. Η κατάθεσή της, δεν αποκλείεται να φωτισει σημεία που παραμένουν θολά και να προσφέρει πληροφορίες οι οποίες ενδέχεται να οδηγήσουν τις έρευνες στα σωστά μονοπάτια.

Την ίδια ώρα, οι αξιωματικοί της ασφάλειας, συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής όπου έγινε η εκτέλεση, σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της δολοφονίας έξω από το προπονητήριο της Βάρης.

Βιντεοληπτικό υλικό το οποίο καλούνται να αναλύσουν και να αξιολογήσουν εξονυχιστικά, προκειμένου να καταλήξουν στο εάν τα ευρήματά τους έχουν ή όχι σχέση με την υπόθεση. Κύριο μέλημά τους, να εντοπιστεί το όχημα των δραστών, γι’ αυτό και εξετάζουν πρόσφατες δηλώσεις κλοπών οχημάτων του τύπου που περιέγραψαν αυτόπτες, ενώ παράλληλα, έχουν ξεκινήσει και οι χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου.

Οι Αρχές εξετάζουν στοιχεία και από τις τελευταίες του δουλειές ως ασφάλεια σε πρόσωπα, ενώ ελέγχεται και η πληροφορία ότι έξι μήνες πριν την εκδήλωση της πανδημίας και το κλείσιμο των καταστημάτων, ο Μπερδέσης είχε έρθει σε ρήξη με πρόσωπα που είχαν απασχολήσει για υποθέσεις εκβίασης και προστασίας στην Πάτρα και είχε ξυλοκοπήσει έναν από αυτούς.

Ο Θοδωρή Ριτζάκης, στενός φίλος του πυγχάμου, μίλησε στην εκπομπή Live News για την δολοφονία του φίλου του.

«Τον Τάσο τον γνώρισα μέσα από τον αθλητισμό και ανεξάρτητα από το παρελθόν που είχε, τα τελευταία δύο χρόνια είχε αποκοπεί από κάποια τέτοια δραστηριότητα. Κάποιους που έχει τόσο υψηλούς στόχους και ασχολείται επαγγελματικά με αυτό το άθλημα δεν έχει χρόνο για άλλα μπλεξίματα» ανέφερε ο φίλος του.

Ο κ. Ριτζάκης τόνισε ότι: «Μέσα από τον αθλητισμό ο Τάσος προσπαθούσε να βρει μια διέξοδο. Προσπαθούσε να βρει δουλειές ως γυμναστής. Δεν ξέρω τι παρελθόν τον κυνηγούσε».Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις