ΕΛΛΑΔΑ. Λίγο πριν τις 21:30 ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, ομολόγησε ότι αυτός είναι ο δολοφόνος της 20χρονης συζύγου του, Καρολάιν Κράουτς, στο σπίτι τους στα Γλυκά Νερά στις 11 Μαΐου 2021.

Όπως είπε ο ίδιος, αιτία ήταν οι προστριβές που είχαν το ίδιο βράδυ της δολοφονίας. Μετά από «μαραθώνια» κατάθεση, ο 32χρονος πιλότος παραδέχθηκε την πράξη του, και πλέον σχηματίζεται δικογραφία σε βάρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ, τους τελευταίους 5 μήνες φαίνεται ότι είχαν προστριβές ενώ υπήρχε και μια απειλή της 20χρονης προς τον 32χρονο πιλότο ότι θα τον χωρίσει και ότι θα φύγει μαζί με το παιδί τους, κάτι που έγινε και το συγκεκριμένο βράδυ.

Παράλληλα, φαίνεται να υπάρχει και μια δεύτερη κατάθεση ατόμου που έχει καταθέσει το προηγούμενο χρονικό διάστημα και συγκεκριμένα της γυναίκας που παρουσιαζόταν ως ψυχολόγος, όπου επισημαίνει κάποια πράγματα που εκείνη είχε «διαγνώσει» στην σχέση του ζευγαριού, ενώ υπάρχουν και οικεία πρόσωπα που φαίνεται να το επιβεβαιώνουν.

Σχετική ανακοίνωση για την ομολογία του συζύγου της Καρολάιν, εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. στα social media.

Τα στοιχεία που ξεκλείδωσαν την υπόθεση

Τα στοιχεία σε βάρος του πιλότου προέκυψαν από την ανάλυση των ψηφιακών πειστηρίων στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών. Τρία ήταν τα καθοριστικά σημεία:

  • Το πρώτο ο χρόνος αφαίρεσης της κάρτας μνήμης από το καταγραφικό των καμερών ασφαλείας του σπιτιού.
  • Το δεύτερο οι αναλύσεις που έγιναν ύστερα από την άρση του απορρήτου των κινητών τηλεφώνων (συμπεριλαμβανομένου του κινητού τηλεφώνου του 32χρονου πιλότου.
  • Το τρίτο αφορά στην ανάλυση που έγινε στο βιομετρικό ρολόι που φορούσε η 20χρονη Καρολάιν την ώρα της δολοφονίας της. Η 20χρονη φορούσε το βιομετρικό ρολόι και κατά τη διάρκεια του ύπνου και έτσι όταν ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με το δολοφόνο το ρολόι ήταν στο χέρι της. Το ρολόι αυτό έδειξε στους αστυνομικούς τους παλμούς της Καρολάιν. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια προσπάθησαν να εξακριβώσουν εάν οι παλμοί της 20χρονης Καρολάιν σταμάτησαν την ώρα κατά την οποία δηλώθηκε ότι έγινε η δολοφονία της.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι τεχνικές αναλύσεις και η εφαρμογή εξειδικευμένων τεχνικών στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών οδηγούσαν τις έρευνες.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών είχαν εντοπίσει ένα στοιχείο-«κλειδί», το οποίο ξετύλιξε τις έρευνες και επέσπευσε τις διαδικασίες εξιχνίασης του εγκλήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι ο 32χρονος πιλότος, σύζυγος της 20χρονης, κλήθηκε για «επείγουσα» κατάθεση στη ΓΑΔΑ. Χαρακτηριστικό είναι ότι «επιστρατεύτηκε» το ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας για τη μεταφορά του στα γραφεία του Τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Ο πιλότος βρισκόταν στο μνημόσυνο της 20χρονης στην Αλόννησο, όταν ξαφνικά στο νησί προσγειώθηκε ελικόπτερο με αστυνομικούς της Ασφάλειας που του ζήτησαν διακριτικά να τους ακολουθήσει.

Τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών προχώρησαν σε τεχνικού χαρακτήρα αναλύσεις από τις οποίες προέκυψαν σημαντικά στοιχεία στην υπόθεση. Μεταξύ άλλων, καθοριστικό παράγοντα στην εξέλιξη των ερευνών διαδραμάτισε η κατάθεση ατόμου που πήγαινε στη μεζονέτα του ζευγαριού για να κάνει εργασίες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, οι αστυνομικοί είχαν εντείνει τις προσπάθειές τους για να διαπιστώσουν το χρόνο κατά τον οποίο αφαιρέθηκε η κάρτα μνήμης από το καταγραφικών των καμερών ασφαλείας του σπιτιού.

Στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών έγινε προσπάθεια ανάσυρσης των εικόνων, χωρίς όμως να είναι δυνατή η ανάκτηση του υλικού. Ωστόσο, κατά τις εργαστηριακές εξετάσεις φαίνεται ότι προέκυψαν άλλα χρήσιμα αποτελέσματα που οδήγησαν σε συμπεράσματα για την ταυτότητα του δράστη. Εν τέλει, ο 32χρονος μετά από κατάθεση 6,5 ωρών στη ΓΑΔΑ, ομολόγησε τη δολοφονία της συζύγου του.

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις