ΕΛΛΑΔΑ. Ανακοινώσεις θα κάνει στις επτά το απόγευμα ο πρωθυπουργός για την εξέλιξη της πανδημίας και την υποχρεωτικότητα εμβολιασμών σε ορισμένες κατηγορίες.

Το διάγγελμα προανήγγειλε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη νωρίτερα λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της Κυβέρνησης που αφορούν την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένα πεδία, καθώς και το πλαίσιο λειτουργίας των κλειστών χώρων από το τέλος αυτής της εβδομάδας.

Τι θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Υπό αυτές τις συνθήκες και σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει πως οι εσωτερικοί χώροι στην εστίαση θα λειτουργήσουν μόνο με εμβολιασμένους, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπάρχουν μικτοί χώροι και πως θα ξεκινήσει άμεσα και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων σε γηροκομεία και δομές ΑμΕΑ αλλά και οι υγειονομικοί, καθώς υπάρχει ένα ποσοστό που δεν έχει εμβολιαστεί. Οι σχεδιασμοί αφορούν και τους εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός των οποίων θα γίνει πριν την έναρξη του σχολικού έτους, καθώς πλέον η μετάλλαξη Δέλτα χτυπάει και μικρές ηλικίες.

Στην περίπτωση που υπάρξει μήνυμα του πρωθυπουργού στον ελληνικό λαό είναι βέβαιο πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα απευθύνει εκ νέου έκκληση στους επιφυλακτικούς να εμβολιαστούν, επισημαίνοντας πως είναι επιτακτική ανάγκη να χτιστεί ένα ισχυρό τείχος ανοσίας έως το τέλος του καλοκαιριού, που θα αποτελέσει ανάχωμα στην εξάπλωση του κορωνοϊού.

Και φυσικά Κυριάκος Μητσοτάκης θα εξηγήσει τους λόγους για την ανατροπή του πλάνου σε ό,τι αφορά στην λειτουργία της εστίασης.

Για η εστίαση, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα ανακοινωθεί πως οι εσωτερικοί χώροι των καταστημάτων και των κέντρων διασκέδασης θα ανοίξουν στις 15 Ιουλίου μόνο για τους εμβολιασμένους και με την επίδειξη του πράσινου πιστοποιητικού, ενώ η πληρότητα αναμένεται να ξεπερνά το 80%. Οποιος δεν τηρεί το μέτρο και εισέλθει στους συγκεκριμένους χώρους ενώ ενώ δεν έχει εμβολιαστεί, θα βρεθεί αντιμέτωπος με πρόστιμο 300 ευρώ.

Στην περίπτωση που το έγγραφο είναι πλαστό, τότε το πρόστιμο δεκαπλασιάζεται και ανέρχεται σε 3.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις