Γράφει ο Παναγιώτης Κουμουνδούρος, Εκπαιδευτικός Αντιπρόεδρος της ΕΛΜΕ Λακωνίας

Το 2011 παρουσίασε ένα νέο σκηνικό για το θέατρο του παραλόγου «ΕΛΛΑΣ».
Πέρασε λίγος καιρός όμως από τότε που οι μπαρουτοκαπνισμένοι υπουργοί μας μετά τις λυσσώδεις μάχες για το καλό μας με την τρόϊκα και τις «κόκκινες παχιές γραμμές» για να μας προστατέψουν από την κόσα του ΔΝΤ, ήρθε η αλήθεια που με επιμέλεια έκρυβαν τα τηλεπαράθυρα.


Αντιλήφτηκαν όλοι το κουστούμι που έραψαν σε μια ολόκληρη χώρα.
Τα λόγια του Παπακωνσταντίνου , του Ραγκούση , του Λοβέρδου, της Διαμαντοπούλου έγιναν τρύπες στις τσέπες μας, αγκαθωτό συρματόπλεγμα για το αύριο της χώρας και των παιδιών μας. Η δε ακατάπαυστη βουλιμία του Πάγκαλου, να κατασπαράξει τους Γιαγκούλες ( έχει καημό μεγάλο να μοιάσει του παππού) του Ελληνικού Δημοσίου, που καταβροχθίζουν οι κοπρίτες, το χρήμα του φορολογούμενου πολίτη, έχει γίνει βραχνάς στο στήθος μας.
Περιμέναμε ότι θα αλλάξουν τροπάρι, ότι θα άκουγαν την κατακραυγή. Πέσαμε όμως έξω
Αυτοί δεν ακούν πλέον τίποτα πέρα από τον ινδιάνικο αλαλαγμό των «αγορών», δεν βλέπουν τίποτε πέρα από τα εγχειρίδια του Φρίντμαν και των επιγόνων του που έχουν στο μαξιλάρι τους.
Μόνο το στυλάκι τους άλλαξαν, ουδείς υπουργός δηλώνει ότι αντιστέκεται ή έστω ότι κάτι παλεύει. Παρά έγιναν ρεζίλι «αντιστεκόμενοι» για να συνεχίσουν το ίδιο τροπάρι.


Άρχισαν άλλο τραγούδι μα στον ίδιο σκοπό όλοι. Ήρθαν οι σαράφηδες μας έλεγξαν ,τα βρήκαν όλα όπως μας είχαν πει δεν χρειάζονται να πάρουμε άλλα μέτρα. Το έχει πει άλλωστε και ο πρωθυπουργός μας, δε θα έρθουν άλλα μέτρα.
Υπολόγισαν βέβαια χωρίς το ξενοδόχο, γιατί δεν έχει μπει ακόμα η γερμανική υπογραφή στο νέο πακέτο «σωτηρίας», το αφεντικό της ευρωζώνης θέλει μέτρα λιτότητας δια βίου.
Νέα τούμπα, είναι σπεσιαλίστες σε αυτά, προσπαθούν να μας πείσουν ότι και οι Έλληνες χρειάζονται το Γερμανό τους, θέλοντας να ομοιάσουν την κατρακύλα της κοινωνίας με τις επιτυχίες των παιχτών του Ρεχάγελ στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο.


Είναι όμως ξεκάθαρο για αυτούς που παίρνουν τις αποφάσεις. Το ζήτημα είναι... λυμένο.
Όσο τα γαϊδούρια δεν ψοφάνε (ή δεν κλοτσάνε) θα τα φορτώνουν.
Με αυτό το «δεδομένο» πορεύονται και οι υπουργοί μας. Μας φορτώνουν με όλα αυτά που θέλουν για να μη βρεθούν στη δύσκολη θέση να τα «φορτώσουν» στους αρμούς του συστήματος
Έτσι λοιπόν ζει και βασιλεύει η φοροδιαφυγή. Αφού οι φοροδιαφεύγοντες δεν είναι μισθωτοί, μέτρα δεν λαμβάνονται!
Οι πλούσιοι δεν φορολογούνται να μην φτωχαίνουν σαν του μισθωτούς
Άμα δεν πληρώνεις κάτι δεν το εκτιμάς, αυτό για να κατανοήσουμε ποσό πολύτιμη είναι η υγεία μας, η παιδεία των νέων μας


Για τα γεράματα μας , επειδή ο Μητσοτάκης πάει για τα εκατό, σύνταξη στα 67, Ευθανασία στα 70, για να ξαναγεμίσουν τα ταμεία και να παίξουν τα σαΐνια καμία στάλα μπαρμπούτι.
Για τους νέους έχει ο θεός θα παίρνουν αρκετά για να ζήσουν!!
Μάλλον με ελεημοσύνη θα την βγάλουν
Δεν μας μένει τίποτα άλλο πλέον από το να σκεφτούμε στα σοβαρά
Τα ΓΑΪΔΟΥΡΙΑ, υπό αυτές τις συνθήκες, έχουν ένα απλό δίλημμα να λύσουν:
ή θα ψοφήσουν ή θα κλωτσήσουν!
Ας κλωτσήσουμε τώρα και μετά βλέπουμε
Στις 23 Φλεβάρη είναι ευκαιρία όσο ποιο πολλοί απεργήσουμε, όσο ποιο πολλοί συγκεντρωθούμε στην πλατεία τόσο δυνατότερη θα είναι η κλωτσιά
Που θα πάει θα τους λιποθυμήσουμε.