Αν υπάρχουν ορισμένα κομμάτια στις ντουλάπες μας που όλες, ανεξαιρέτως, λατρεύουμε, αυτά είναι τα τζιν. Μπορείς να το παραδεχτείς. Σε συνοδεύουν παντού, σε βγάζουν από τη δύσκολη θέση όταν δεν μπορείς να βρεις τι να φορέσεις, συνδυάζονται με τα πάντα και δεν χρειάζονται σχεδόν καθόλου φροντίδα. Το τζιν είναι ένα ρούχο που μπορεί να συνδυαστεί σχεδόν με τα πάντα, ακόμη και με τα τακούνια σου και ένα επίσημο πουκάμισο.

Καλά όλα αυτά, αλλά τι γίνεται αν δεν μπορείς να αποχωριστείς το τζιν σου ούτε το καλοκαίρι; Ομολογουμένως, όταν έχει πολλή ζέστη είναι δύσκολο για τις περισσότερες από εμάς να φανταστούμε τον εαυτό μας μέσα σε denim. Υπάρχουν, ωστόσο, μερικά πράγματα που μπορείς να έχεις κατά νου, αν πραγματικά δεν θέλεις να σταματήσεις να φοράς τα αγαπημένα σου τζιν, όσους βαθμούς και αν έχει έξω.

1. Τζιν με σκισίματα

Τα τζιν με σκισίματα είναι μια πρώτη λύση. Εκτός του ότι σου προσφέρουν τη δροσιά που χρειάζεσαι το καλοκαίρι, είναι και πολύ της μόδας. Ειδικά όσα είναι και λίγο πιο χαλαρά και όχι πολύ στενά. Να θυμάσαι, ωστόσο, πως δεν πρέπει να το παρακάνεις με τα σκισίματα, γιατί θα καταλήξεις με ένα look που θα μοιάζει πολύ ατημέλητο. Ακόμη και τα λίγα επαρκούν για να έχεις τέλειο στυλ.

2. Πιο ελαφριά τζιν

Συχνά κάνουμε το λάθος να υποθέτουμε πως όλα τα γυναικεία τζιν είναι φτιαγμένα από το ίδιο ακριβώς denim. Στην πραγματικότητα, το denim διαφοροποιείται και μπορεί να είναι πιο βαρύ ή και πιο ελαφρύ. Διάλεξε, λοιπόν, κάτι πιο ελαφρύ για το καλοκαίρι. Επίσης, λάβε υπόψη σου το επόμενο το οποίο έχει και αυτό να κάνει με τα υλικά του παντελονιού…

3. Βαμβάκι

Το βαμβάκι είναι αυτό που θα σε σώσει το καλοκαίρι. Αναπνέει περισσότερο σε σχέση με τα συνθετικά υλικά και θα σε βοηθήσει να μη ζεσταίνεσαι υπερβολικά. Επομένως, είναι καλύτερο να επιλέξεις τζιν τα οποία αποτελούνται κυρίως από βαμβάκι.

4. Επίλεξε πιο φαρδιά τζιν

Επίλεξε πιο φαρδιά τζιν, ώστε να μην κολλούν τόσο πολύ στο σώμα σου. Αυτή είναι ακόμη μια επιλογή που αυτή τη στιγμή είναι πολύ της μόδας.

5. Επίλεξε πιο ανοιχτά χρώματα

Επίλεξε πιο ανοιχτά χρώματα, καθώς τα σκουρόχρωμα τζιν θα τραβούν τις ακτίνες του ήλιου και θα ζεσταίνεσαι ακόμη περισσότερο. Ένα λευκό ή πολύ ανοιχτό μπλε τζιν πηγαίνει με όλα!

Να θυμάσαι πως τα τζιν σορτσάκια είναι πάντα μια πολύ καλή εναλλακτική. Επίσης, δώσε βάση στα παπούτσια που θα επιλέξεις να συνδυάσεις με το τζιν. Σκέψου πως τα πόδια σου θα είναι καλυμμένα, οπότε τα αθλητικά με κάλτσες δεν είναι η καλύτερη ιδέα. Επίλεξε καλύτερα ένα ζευγάρι πέδιλα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις