ΕΛΛΑΔΑ. «Τυγχάνει απορριπτέος ο ισχυρισμός της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Συνάγεται ότι οπωσδήποτε θεώρησε ως πιθανό τον θάνατο της παθούσας και το επιδοκίμασε», ανέφερε ο Εισαγγελέας, παραθέτοντας την πρότασή του για την Έφη Κακαράντζουλα.

«Προτείνω να κηρυχθεί ένοχη για τα απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Ζήτησε μια δίκαιη δική και μια δεύτερη ευκαιρία. Της δόθηκε δυνατότητα να απολογηθεί στον ανακριτή, να απολογηθεί ενώπιον μας για μια πράξη που έχει τελέσει και έχει ομολογήσει. Δεν έδωσε όμως ποτέ στην Ιωάννα τέτοια δυνατότητα. Την καταδίκασε εφ'όρου ζωής να ανεβαίνει κάθε μέρα ένα Γολγοθά», ανέφερε.

Νωρίτερα ο εισαγγελέας της έδρας Χαράλαμπος Μασταντωνάκης ξεκίνησε την αγόρευσή του με τη νομική ανάλυση των άρθρων που αφορούν στην υπόθεση. Για τη σχέση μεταξύ της Έφης Κακαράντζουλα και της Ιωάννας Παλιοσπύρου ο εισαγγελέας περιέγραψε ότι κατάγονται από την ίδια περιοχή χωρίς να έχουν σχέσεις μεταξύ τους, έχοντας κοινό σύνδεσμο στην Αθήνα την εξαδέλφη του θύματος.

Σχετικά με τη σχέση της με τον 40χρονο ο εισαγγελέας ανέφερε ότι η κατηγορούμενη διατηρούσε σχέση ελεύθερη μαζί του και όταν εκείνος έκανε αίτημα φιλίας στην Ιωάννα, η τελευταία «με αξιοπρέπεια και σεβασμό προσπάθησε να την βοηθήσει, να την συμβουλεύσει. Μάλιστα, της έστειλε φωτογραφία και τη συνομιλία της με το Νώντα Οικονόμου. Η κατηγορούμενη, που ουδέποτε είχε πάψει να ανησυχεί, έστελνε μηνύματα στην παθούσα για το θέμα. Την ρωτούσε «τι κανείς με αυτόν τον άνθρωπο». Η Ιωάννα απαντούσε ευγενικά. Ωστόσο, ο Νώντας Οικονόμου δεν παραιτήθηκε της προσπάθειας και έστειλε και πάλι μήνυμα στην Ιωάννα».

Και συνέχισε λέγοντας ότι «από κανένα στοιχείο της δικογραφίας δεν προέκυψε ότι η παθούσα διατήρησε επικοινωνία με τον Οικονόμου, σε αντίθεση με όσα μέχρι σήμερα πιστεύει η κατηγορούμενη. «Εγώ πιστεύω ότι υπήρξε κάτι μεταξύ τους» είχε πει στην απολογία της. Η κατηγορούμενη ουδέποτε πείστηκε ότι δεν συμβαίνει κάτι μεταξύ των δυο. Ανέπτυξε αισθήματα μίσους για την παθούσα θεωρώντας ότι την κορόιδεψε. Έκτοτε άρχισε να απεργάζεται σχέδιο εξόντωσης με βιτριόλι».

Ψυχρή η Έφη Κακαράντζουλα πριν την κρίσιμη απόφαση

Ήρεμη και χωρίς να κάνει δηλώσεις η Ιωάννα Παλιοσπύρου έφτασε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, συνοδευόμενη από τον δικηγόρο της κ. Νίκο Αλεξανδρή. Λίγα λεπτά αργότερα η κατηγορούμενη για την επίθεση με βιτριόλι, Έφη Κακαράντζουλα αποβιβάστηκε από το βαν της Αστυνομίας και κατευθύνθηκε προς την είσοδο των Δικαστηρίων αμίλητη, με παγωμένο βλέμμα και με ισχυρή αστυνομική συνοδεία. Παρά τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων η Έφη δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση.

Δίκη για βιτριόλι: Τι είχε πει η Έφη Κακαράντζουλα στην απολογία της

Κατά την απολογία της, απαντώντας σε ερωτήσεις της έδρας η Έφη Κακαράντζουλα είπε ότι αποδεχόταν ότι θα γίνει κάποια ζημιά και πως πριν ακόμα αναζητήσει το βιτριόλι δεν είχε σκεφτεί κάποιο άλλο μέσο για να πάρει εκδίκηση. Μάλιστα επέμεινε ότι επέλεξε το συγκεκριμένο μέσο επίθεσης, καθώς δεν το θεώρησε, ούτε το θεωρεί ακόμη και σήμερα, «φονικό όπλο», εξηγώντας ότι εμπνεύστηκε από ντοκιμαντέρ.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μου είχε γίνει εμμονή έτσι έφτασα σε αυτό το σημείο. Είχα τις αμφιβολίες μου. Δεν είχα καταλήξει σε κάποιο μέσο εκδίκησης, έλεγα τι να κάνω. Είδα στη τηλεόραση για κάποια επίθεση με βιτριόλι. Δεν είδα ολόκληρο το ντοκιμαντέρ, είδα ότι είχε καεί ένα μέρος. Ήξερα ότι προκαλεί κάποια ζημιά, από το ντοκιμαντέρ αυτό που είδα πήρα την ιδέα» ανέφερε και απάντησε αρνητικά στο εάν σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει άλλο μέσο για να βλάψει την Ιωάννα Παλιοσπύρου. Ωστόσο, όταν ο εισαγγελέας την ρώτησε σχετικά με το εάν προβληματίστηκε από το γεγονός της δύσκολης εύρεσης και αγοράς βιτριολιού, εκείνη απάντησε: «Θεώρησα ότι ήταν δύσκολη η αγορά του, αλλά δεν θεώρησα ότι αυτό συμβαίνει γιατί ήταν θανατηφόρο. Όταν πήρα το μπουκάλι, είδα μόνο ένα Χ, αλλά δεν κοίταξα τι γράφει. Έγραφε ότι γράφει ένα απορρυπαντικό από το σούπερ μάρκετ».

Η κατηγορουμένη στην απολογία της έριξε την ευθύνη των πράξεών της στον 40χρονο με τον οποίο διατηρούσε ελεύθερη σχέση, ενώ κατηγόρησε και την Ιωάννα Παλιοσπύρου, λέγοντας ότι «έφταιξε στο ότι με περιέπαιζε πίσω από την πλάτη μου. Ξέρω ότι δεν ήταν λόγος αυτός να κάνω αυτή την απερίγραπτη πράξη». Αντίστοιχα, στην αναφορά της για τον 40χρονο έκανε λόγο για «υπονοούμενα» από την πλευρά του. «Αν δεν έμπαινα σε όλη αυτή τη διαδικασία, αν μου επιβεβαίωνε ότι αυτά δεν υπήρχαν, δεν θα είχα πράξει έτσι, δεν με καθησύχαζε» είπε χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, ο εισαγγελέας της έδρας φάνηκε με την πείθεται και επέμεινε ρωτώντας ξανά την κατηγορουμένη, αν πράγματι ο λόγος που επιτέθηκε στην Ιωάννα, ήταν ο 40χρονος άνδρας. «Αυτός είναι ο πραγματικός λόγος. Μόνο αυτό είναι Το ορκίζομαι. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν είναι σοβαρός λόγος για να προβεί κάποιος σε αυτή την πράξη αλλά αυτός ήταν» ανέφερε.

Πηγή: Newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις