ΕΛΛΑΔΑ. Σε ανακοίνωση σχετικά με τις μαθητικές παρελάσεις που θα πραγματοποιηθούν την 28η Οκτωβρίου προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών με αφορμή φημολογία ότι δεν θα πραγματοποιηθεί η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης.

Το ΥΠΕΣ με την ανακοίνωση του αφενός διευκρινίζει ότι όλες οι μαθητικές παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά και αφετέρου ότι ειδικά στη Θεσσαλονίκη η μαθητική παρέλαση θα πραγματοποιηθεί στις 27 Οκτωβρίου και στη στρατιωτική παρέλαση θα συμμετάσχουν μόνο στρατιωτικά τμήματα.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών για την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου

Αναφορικά με τη διεξαγωγή των παρελάσεων και των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 και επειδή διακινούνται ανυπόστατες φήμες περί μη διεξαγωγής των μαθητικών παρελάσεων, επισημαίνεται ότι συνεχίζουν να ισχύουν στο ακέραιο τα όσα προβλέπονται στη σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών που εξεδόθη στις 13 Οκτωβρίου 2021.

Επομένως, οι μαθητικές παρελάσεις παντού θα πραγματοποιηθούν κανονικά. Διευκρινίζεται ότι η μαθητική παρέλαση της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται παραδοσιακά στις 27 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιηθεί επίσης κανονικά. Στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης θα παρελάσουν μόνο στρατιωτικά τμήματα. Όλες οι παρελάσεις θα έχουν μέγιστη χρονική διάρκεια 60 λεπτών.

Σημειώνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις