ΕΛΛΑΔΑ. Θλίψη σε ολόκληρο τον πολιτικό κόσμο σκόρπισε η είδηση του θανάτου της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά.

Η Φώφη Γεννηματά κράτησε το Κίνημα όρθιο σε καιρούς πολύ δύσκολους δίνοντας την πολιτική αλλά, παράλληλα, και την προσωπική της μάχη με σπάνια αξιοπρέπεια.

Αποχαιρετισμός στη Φώφη Γεννηματα

Δήλωση του Νίκου Ανδρουλάκη, Ευρωβουλευτή, υποψήφιου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

«Η Φώφη Γεννηματά πέρασε στην ιστορία. Αφήνοντας πίσω της μεγάλη προσφορά και μια σπουδαία παρακαταθήκη για το Κίνημά μας, αλλά και μια δημιουργική, αξιοπρεπή και γεμάτη ήθος πορεία στη δημόσια ζωή της πατρίδας μας.

Η Φώφη Γεννηματά έδωσε πολλές μάχες στη ζωή της κερδίζοντας την εκτίμηση και το σεβασμό φίλων και αντιπάλων που στο πρόσωπό της έβλεπαν μια γενναία πολιτικό, με καθαρές και έντιμες θέσεις που βρέθηκε πάντα στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Ειδικά, για όλους εμάς που συμπορευτήκαμε μαζί της τα πιο δύσκολα χρόνια της Παράταξης, είναι μια ημέρα ανείπωτης θλίψης. Την αποχαιρετούμε με αγάπη.

Η σκέψη μου σήμερα είναι στην οικογένειά της. Ελπίζω τα μηνύματα αγάπης και αναγνώρισης όλης της ελληνικής κοινωνίας να απαλύνουν έστω και λίγο τον πόνο τους».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιώργου Κατσούλη, μέλους της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ:

«Η είδηση της απώλειας της Προέδρου μας Φώφης Γεννηματά προκάλεσε ρίγη συγκίνησης σε όλη την χώρα. Η πολιτική ζωή του τόπου είναι από σήμερα φτωχότερη. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια και την βαθύτατη θλίψη μου. Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε πρότυπο Γυναίκας, Μητέρας, Πολιτικού. Μια σύγχρονη γυναίκα ηγέτης παράδειγμα δυναμισμού και μαχητικότητας μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Δημοκρατικός χώρος, το ΠΑΣΟΚ και το Κίνημα Αλλαγής της χρωστάνε πολλά. Είχα την τύχη ως μέλος της ΚΠΕ να αγωνιστώ μαζί της σε όλες τις κρίσιμες στιγμές. Η απώλεια της είναι μεγάλη και το κενό δυσαναπλήρωτο. Από σήμερα βρίσκεται μαζί με τους γονείς της και όλους τους μεγάλους στην γειτονιά των Αγγέλων. Τα συλλυπητήρια μου στην οικογένεια της».

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Νίκου Κουφού, Γραμματέα της ΝΕ Λακωνίας του ΚΙΝΑΛ

«Συγκλονισμένος από την αιφνίδια είδηση του θανάτου της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, την αποχαιρετώ με θλίψη, σεβασμό και μεγάλο θαυμασμό για τη γενναιότητα με την οποία αντιμετώπισε μέχρι τέλους την ασθένειά της.

Η Πρόεδρός μας, έφυγε για το στερνό ταξίδι της, όρθια και δυνατή, αφήνοντας σε όλους μας ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού, ήθους και αγωνιστικότητας για τη Δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Νικημένη από την επάρατη νόσο, νίκησε με το πνεύμα της τον φθοροποιό χρόνο και έφυγε προς την αθανασία, γεμάτη φως και αγάπη για τον άνθρωπο, την πατρίδα και τον κόσμο ολόκληρο. Άξια πολιτικός, δικαίωσε τους αγώνες του αείμνηστου πατέρα της, Γιώργου Γεννηματά, ιδρυτικού μέλους και ηγετικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ, εξελέγη η ίδια Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το 2015 και στη συνέχεια οραματίσθηκε και δημιούργησε έναν νέο ενιαίο κεντροαριστερό φορέα στην Ελλάδα, που πήρε τη μορφή κόμματος το 2017, με το όνομα Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά, αναδείχθηκε άξια πολιτικός, με πίστη και αφοσίωση στα ιδανικά και τις αξίες της Δημοκρατικής Παράταξης, της οποίας ηγήθηκε ως την τελευταία ημέρα του βίου της.

Εκ μέρους της Νομαρχιακής Επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής Λακωνίας, εκφράζω στην οικογένεια και τους οικείους της, τα πιο βαθιά και ειλικρινή μου συλλυπητήρια, αυτή τη δύσκολη ώρα».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Γιάννη Πάζιου, πρ. Γραμματέας Ν.Ε ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας

«H Ελλάδα από σήμερα είναι φτωχότερη.

Η Φώφη Γεννηματά αποτέλεσε υπόδειγμα αγωνίστριας με αξιοπρέπεια, εντιμότητα και γενναιότητα μέχρι την τελευταία στιγμή.

Γυναίκα, Μάνα, Πολιτικός πρότυπο.

Το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη και το δικό της δημιούργημα το Κίνημα Αλλαγής της οφείλουν πολλά.

Αντίο Πρόεδρε!

Πήρες θέση εκεί ψηλά στο πάνθεον με τον Πατέρα σου, την Μητέρα σου, τον Ανδρέα, την Μελίνα και όλους τους Μεγάλους!

Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι τεράστια και το κενό δυσαναπλήρωτο! Η μαχητικότητα, ο δυναμισμός και η επιμονή του χαρακτήρα της, μαζί με τις αρχές και τις αξίες που πρέσβευε θα αποτελούν παράδειγμα και οδηγό για όλους!

Συλλυπητήρια και κουράγιο στους οικείους της.»

Συλλυπητήριο μήνυμα Δημήτρη Καμπόσου, Δημάρχου Άργους Μυκηνών και Προέδρου ΠΕΔ Πελοποννήσου

«Ο θάνατος της Φώφης Γεννηματά μας συγκλόνισε όλους. Μια νέα γυναίκα, με αξιοπρέπεια και ευγένεια που πάλεψε με θάρρος και δύναμη την επάρατη νόσο. Υπηρέτησε την πολιτική με συνέπεια, ήθος και ευπρέπεια όπως την δίδαξε ο πατέρας της , ο αείμνηστος Γιώργος Γεννηματάς. Η παρακαταθήκη και των δυο βαριά στην πολιτική ζωή της χώρας. Κουράγιο και δύναμη στην οικογένειά της για να αντιμετωπίσει τον χαμό της. Καλό παράδεισο!»

Κώστας Πελετίδης, Δήμαρχος Πατρέων

Εξέφρασε τα συλλυπητήριά του «…για τον πρόωρο χαμό της Προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά».

Ο Δήμαρχος Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, για τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

«Φώφη Γεννηματά!

Απίστευτα τα νέα σου!

Σαν αστραπή, σε όλες τις γωνιές της πατρίδας, έπεσε η θλιβερή είδηση...

Το τίμημα της οικογένειας Γεωργίου Γεννηματά, με τη διαχρονική, μαχητική παρουσία της στους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες.

Ήταν η Φώφη, η φίλη μας, ο δικός μας άνθρωπος. Στην Ηλεία, στον Πύργο, το κλίμα βάρυνε στο άκουσμα του θανάτου της.Τώρα πια, απελευθερωμένη από την αγωνία και το άγχος για τις εγκόσμιες εκκρεμότητες, στην άυλη διάσταση που μεταβαίνεις θα είσαι το μεγάλο αστέρι στο στερέωμα.

Μοναδικό φως που θα διαπερνάς το στρώμα της ιδεολογικής, ηθικής, πολιτικής ομίχλης που σκεπάζει τον κόσμο στις μέρες μας.

Οι φίλοι σου στον Πύργο, που έχουν μοιραστεί μαζί σου στιγμές αγώνα κι αγωνίας, θα σε κρατήσουν στο πιο ζεστό μέρος της καρδιάς και στο φωτεινότερο σημείο της σκέψης.

Καλό ταξίδι, μεγάλη αγωνίστρια της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!»

Συλλυπητήρια δήλωση Ευστάθιου Χαρ. Κούλη, Δήμαρχου Γορτυνίας, για την απώλεια της Φώφης Γεννηματά

«Ο θάνατός σου μας συγκλόνισε. Η μεγαλύτερη παρακαταθήκη το χαμόγελο σου.

Το κενό που αφήνεις δυσαναπλήρωτο.

Καλό ταξίδι Φώφη. Προσευχόμαστε για την ανάπαυση της ψυχής σου.

Καλή δύναμη και κουράγιο στους δικούς σου.»

Η Ντία Τζανετέα, πρώην αντιπεριφερειάρχης, περιφερειακός σύμβουλος Λακωνίας:

«Έμεινε όρθια ως το τέλος. Σε όλη της τη ζωή πάλεψε με ήθος και αξιοπρέπεια. Η πολιτική ζωή του τόπου είναι φτωχότερη. Τα θερμότερα συλλυπητήρια μου στους οικείους της και στο ΚΙΝΑΛ.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις