ΕΛΛΑΔΑ. Αίσθηση προκαλεί η καταγγελία του Ηγούμενου της Μονής Εσφιγμένου, Βαρθολομαίος, για τις προσπάθειες εισόδου στο Άγιο Όρος επισκεπτών από τη Ρουμανία με πλαστά πιστοποιητικά.

Όπως κατήγγειλε ο κ. Βαρθολομαίος έχουν καταγραφεί περιστατικά με επισκέπτες που φτάνουν στο σημείο να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη τους πριν γίνει το rapid test, προκειμένου να βγει αρνητικό και να μπουν στην αθωνική πολιτεία χωρίς να τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν

«Έχουμε θέματα με τα πλαστά πιστοποιητικά που προσπαθούν να μπουν στο Άγιο Όρος και δεν τους ενδιαφέρει αν έχουν οι ίδιοι πρόβλημα ή αν θα το μεταδώσουν. Έχουν πιάσει πολλούς, κυρίως από Ρουμανία, να έχουν πλαστά πιστοποιητικά ή να βάζουν αντισηπτικό στη μύτη και ώστε, όταν κάνουν το rapid test που είναι προϋπόθεση να για να μπεις στο Άγιο Όρος, να βγει αρνητικό. Αυτό σημαίνει ότι επειδή είναι από άλλο κράτος είναι πιο πειθαρχημένοι» είπε χαρακτηριστικά σε ραδιοφωνικό σταθμό ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου.

Όπως υπενθύμισε όλοι έχουν την υποχρέωση να κάνουν rapid test προκειμένου να μπουν στο Άγιο Όρος, εμβολιασμένοι και μη, καθώς είναι προϋπόθεση για την είσοδο στη μοναστική πολιτεία.

«Στην Ουρανούπολη υπάρχει από την πολιτική διοίκηση, έχει κανονίσει και υπάρχει σημείο όπου πηγαίνουν όλοι όσοι θέλουν να μπουν στο Άγιο Όρος πριν παραλάβουν το διαμονητήριο και το εισιτήριο να κάνουν ένα rapid test. Το αποτέλεσμα βγαίνει σε 10-15 λεπτά και αν είναι αρνητικό μπορούν να μπουν. Αν είναι θετικό ενημερώνεται ο ΕΟΔΥ και επιστρέφουν πίσω» εξήγησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις