ΕΛΛΑΔΑ. Θέμα ΟΣΔΕ είναι κατά βάση η έγκαιρη πληρωμή των αγροτών. Η πληρωμή της β’ δόσης ενιαίας 2021, απαιτεί οι πύλες ΟΣΔΕ να ολοκληρώσουν τις αλλαγές βάσει των τελευταίων οδηγιών του ΟΠΕΚΕΠΕ και του ΥπΑΑΤ για το ΑΤΑΚ και τις τροποποιήσεις στις δηλώσεις κατά παρέκκλιση και μάλιστα άνευ ελέγχου. Δεδομένου ότι οι διαδικασίες κινούνται με αργούς ρυθμούς εκ μέρους του ΟΠΕΚΕΠΕ και συνεχώς γίνονται αλλαγές έπειτα από αιτήματα των παραγωγών, αυτό φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο, ενώ και στα ΚΥΔ επικρατεί οργασμός εργασίας λόγω κι άλλων προγραμμάτων που τρέχουν αυτή την περίοδο, όπως είναι το Πρόγραμμα των Νέων κ.λπ.

Με τα σημερινά δεδομένα, το πλέον πιθανό είναι να δοθεί η β’ δόση ενιαίας (35% βασικής, πρασίνισμα, young farmers) σε μια ημερομηνία πέριξ της 20ης Δεκεμβρίου, δηλαδή στις 20, λίγο πριν ή λίγο μετά. Οι παραγωγοί ευελπιστούν να μην επαναληφθούν τα λάθη και οι καταστάσεις που συνέβησαν στην πρώτη δόση, άσχετα αν κι αυτό είναι πολύ δύσκολο.

Σε ότι αφορά στην εξισωτική αποζημίωση οι πληροφορίες αναφέρουν πως το πλέον πιθανό είναι να τρέξει η πίστωση, αμέσως μετά την ενιαία, όπως άλλωστε γίνεται κάθε χρόνο, καθώς οι πιστώσεις έχουν εγκριθεί από καιρό.

Όσον αφορά τέλος στην πληρωμή των αγρο-περιβαλλοντικών φαίνεται να μπαίνουμε σε τροχιά πιστώσεων το αμέσως επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα έως τις 10 του μήνα, με τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήδη να έχει αρχίσει να εκδίδει από ημέρες και τις απαραίτητες εγκυκλίους για τις πληρωμές.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις