ΕΛΛΑΔΑ. Παρατείνεται έως 31/12/2021 η λειτουργία της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τη μετάκληση εργατών γης, σύμφωνα με την τροπολογία που κατατέθηκε πριν λίγο, όπως ενημέρωσε ο Θανάσης Δαβάκης.

Δυνατότητα παραμονής

Η διαμονή τους θα αφορά χρονικό διάστημα από 30 έως 90 ημέρες με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 90 ημέρες, δηλαδή, συνολικά θα μπορούν οι εργάτες γης να παραμείνουν στη χώρα για συνολικά 6 μήνες, εφόσον θα απασχοληθούν στις αγροτικές εργασίες.

Ο Θανάσης Δαβάκης δήλωσε:

«Εδώ και μερικές εβδομάδες, με σειρά κοινοβουλευτικών μου παρεμβάσεων και όχι μόνο, έχω ζητήσει από τα συναρμόδια Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Μετανάστευσης και Ασύλου την λήψη νομοθετικής πρωτοβουλίας για την παράταση της λειτουργίας της πλατφόρμας που αφορά στη μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών που πρόκειται να απασχοληθούν στον πρωτογενή τομέα, το “κλείσιμο” της οποίας στα τέλη Σεπτέμβρη δημιούργησε προβλήματα για τους Λάκωνες αγρότες.

Η προσπάθεια αυτή σήμερα απέδωσε καρπούς, καθώς με τροπολογία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την οποία συνυπογράφουν ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, παρατείνεται μέχρι την 31/12/2021 η λειτουργία της εν λόγω πλατφόρμας.»

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις