ΕΛΛΑΔΑ. Τη στιγμή που χιλιάδες συνταξιούχοι άνω των 60 ετών ζουν με μια πενιχρή σύνταξη, ο καθηγητής Πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος αναρωτήθηκε στην τηλέοραση του ΣΚΑΪ αν είναι «σοβαρη υποχρεωτικότητα» αυτή που έχουμε και πρότεινε τα 100 ευρώ να παρακρατούνται κάθε μήνα από τις συντάξεις.

Ο κ. Βασιλακόπουλος θέλησε να προκαλέσει ακόμα περισσότερο, τονίζοντας πως αν το πρόστιμο δεν πληρώνεται και πηγαίνει στην εφορία για δέκα χρόνια, δεν θα απασχολήσει όσους είναι άνω των 80 ετών. «Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», τόνισε.

«Το πρόστιμο για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δεν έχει επιβληθεί, είναι θεωρητικό. Δεν είμαι νομικός, αλλά υπάρχουν υποχρεωτικότητες και υποχρεωτικότητες. Να σας το πω διαφορετικά, αν έμενα μου επιβάλετε ένα πρόστιμο το οποίο μου έρθει στο τέλος του χρόνου και θα μου λέει ότι θα πληρώσω 100 ευρώ αλλά εγώ δεν το κάνω, ούτε την επόμενη χρονιά, ούτε τη μεθεπόμενη σε δέκα χρόνια θα αθροιστεί ένα ποσό», τόνισε αρχικά ο κ. Βασιλακόπουλος. «Αν είμαι και 84 ετών δεν θα με πολυνοιάζει», πρόσθεσε, προκλητικά.

Ενώ στη συνέχεια έριξε και τη «βόμβα»: Είναι σοβαρή υποχρεωτικότητα αυτή; Για να έλεγε η κυβέρνηση ότι θα παρακρατείται από τη σύνταξή σου ένα ποσό της τάξεως των 100 ευρώ τον μήνα, θα δείτε πόσοι θα εμβολιάζονταν αύριο. «Το πρόστιμο θα επιβληθεί αλλά δεν θα εισπραχθεί», κατέληξε.

Τι είπε για το άνοιγμα των σχολείων

Μπορεί η κοινωνία να είναι στα... κάγκελα για το επερχόμενο άνοιγμα των σχολείων, ωστόσο σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, δεν πρέπει να μείνουν κλειστά για να προστατέψουμε τους μη εμβολιασμένους.

Οι μόνοι που θα κέρδιζαν από τη μη λειτουργία των σχολείων, εξήγησε, είναι οι καφετέριες και οι μη εμβολιασμένοι που θα προστατευτούν. Έχουμε πλέον το απόλυτο εργαλείο για να είναι απολύτως ασφαλή τα παιδιά μας και λέγεται εμβόλιο.

Στο πλαίσιο, αυτό, υπογράμμισε, «θα έλεγα στους ανεμβολίαστους, ''αγαπητοί συμπολίτες ανεμβολίαστοi, επειδή κινδυνεύετε τώρα που υπάρχει κύμα θα περιοριστείτε ακόμα περισσότερο για να προστατευτείτε μέχρι να βάλετε μυαλό και να εμβολιαστείτε''».

Πηγή: newsbomb.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις