ΕΛΛΑΔΑ. Τις στιγμές αγωνίας και τρόμου που εκτυλίχθηκαν κατά τη διάρκεια της απελευθέρωσης της 31χρονης από τα χέρια του πρώην συντρόφου της, ο οποίος την κακοποίησε και την κράτησε όμηρο για περισσότερες από 4,5 ώρες σε διαμέρισμα στον Άγιο Παντελεήμονα, περιγράφει στην κατάθεση του, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, αστυνομικός που πήρε μέρος στην επιχείρηση.

Η κατάθεση του άνδρα της ΕΛ. ΑΣ., που ήταν μεταξύ των πρώτων αστυνομικών που μπήκαν μέσα στο διαμέρισμα και ακινητοποίησαν τον 34χρονο Αιγύπτιο που απειλούσε να σκοτώσει την πρώην σύντροφο του και να ανατινάξει την πολυκατοικία που διαμένει στον Άγιο Παντελεήμονα, είναι ενδεικτική της επικινδυνότητας που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι άνδρες των ΕΚΑΜ, της ΟΠΚΕ αλλά και του Α.Τ. Γαλατσίου που έσπευσαν στο διαμέρισμα.

Οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο της ομηρίας γύρω στις 16:00 το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς και ακροβολίστηκαν σε όλες τις καίριες θέσεις προκειμένου να επέμβουν την κατάλληλη στιγμή. «Με εντολή του αξιωματικού σκηνής μεταβήκαμε έξω από την πόρτα της οικείας του δράστη, όπου ακούσαμε έντονους θορύβους και μια γυναίκα από το εσωτερικό του διαμερίσματος να καλεί σε βοήθεια. Επειδή υπήρχε κίνδυνος για τη ζωή της γυναίκας παραβιάσαμε την είσοδο.

Μόλις εισήλθαμε στην οικεία είδαμε το δράστη σε κατάσταση εκτός ελέγχου να ανοίγει μια φιάλη υγραερίου κρατώντας αναπτήρα στο χέρι του και φωνάζοντας “θα ανατιναχτώ, θα μας σκοτώσω όλους“. Λόγω του κινδύνου και για να προστατεύσουμε τις ζωές της γυναίκας, των περιοίκων και τις δικές μας οπισθοχωρήσαμε στο διάδρομο του ορόφου, κρατώντας οπτική επαφή με το άτομο και δίνοντας του εντολή να αφήσει τον αναπτήρα και να παραδοθεί».

Όπως περιγράφει ο αστυνομικός στην κατάθεσή του, ο 34χρονος δεν υπάκουσε στις εντολές των αστυνομικών και συνέχισε να τους απειλεί λέγοντας τους: «Θα ανατινάξω όλη την πολυκατοικία, ότι είναι γραφτό να γίνει, θα γίνει, δεν με νοιάζει η ζωή μου, εγώ θα πάω στον Αλλάχ».

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός που βρέθηκε στο σημείο της ομηρίας από τα πρώτα λεπτά της επιχείρησης, είδε, άκουσε και κλήθηκε να αντιμετωπίσει το εφιαλτικό σκηνικό που διαδραματίζονταν για περισσότερο από 4,5 ώρες.

«Είμαστε άντρες και τις γυναίκες τις πατάμε κάτω»

«Τις διαπραγματεύσεις με τον δράστη τις ανέλαβε ο διοικητής σκηνής έως ότου προσέλθει ειδικός διαπραγματευτής. Στη συνέχεια στο σημείο έφτασαν δυνάμεις των ΕΚΑΜ, οι οποίες τοποθετήθηκαν μπροστά από εμάς για το ενδεχόμενο επέμβασης» αναφέρει στην κατάθεση του ο άνδρας της ΕΛ. ΑΣ και συνεχίζοντας προσθέτει: «Η πολυκατοικία εκκενώθηκε. Όσο βρίσκονταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις, οι οποίες διήρκησαν περίπου 4,5 ώρες, ο δράστης όταν τον ρωτούσαμε για την κατάσταση της γυναίκας, μας απαντούσε ότι είναι καλά και ότι: “εγώ είμαι από Αίγυπτο κι εμείς εκεί είμαστε άνδρες και τις γυναίκες τις πατάμε κάτω“.

Όταν του ζητούσαμε να την δούμε για να διαπιστώσουμε εάν είναι καλά, εκείνος αρνιόταν πλην όμως είχαμε δει τα χέρια της κι είχαμε ακούσει τη φωνή της, οπότε ξέραμε ότι είναι καλά. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης, ο δράστης άνοιγε συνεχώς τη βαλβίδα της φιάλης, κρατώντας τον αναπτήρα στο δεξί του χέρι και μας ζητούσε να αποχωρήσουμε, λέγοντας μας, “εδώ είναι σπίτι μου και αυτή είναι γυναίκα και θα την κάνω ότι θέλω“».

Στο τέλος της κατάθεσής του, ο αστυνομικός περιγράφει τις στιγμές που διαδραματίστηκαν όταν αποφασίστηκε να γίνει η επέμβαση των αστυνομικών, προκειμένου να λήξει η ομηρία της 31χρονης. «Μετά από διαπραγματεύσεις κι ενώ η ώρα ήταν γύρω στις 20:45, τον ακούσαμε να λέει επιτακτικά στον διαπραγματευτή που μέχρι τότε συνομιλούσε μαζί του “ή φεύγετε τώρα ή μας τινάζω όλους στον αέρα“. Εκείνη τη στιγμή αξιολογήθηκε η κατάσταση από το διοικητή σκηνής και σε συνεννόηση με τον διαπραγματευτή διατάχθηκε δυναμική είσοδος των τακτικών δυνάμεων στην οικία για τη σύλληψη του δράστη.

Εισήλθαμε εντός από κοινού την ΕΚΑΜ προλαβαίνοντας την πιθανή έκρηξη της φιάλης και καταφέραμε να δεσμεύσουμε το δράστη. Κατά τη σύλληψη του ο δράστης αντιστάθηκε σθεναρά, χτυπώντας μας με τα πόδια και τα χέρια. Αφού ασφαλίσαμε την όμηρο και την παραδώσαμε σε συναδέρφους. Η Σ. Φ. ήταν εμφανώς χτυπημένη στο πρόσωπο».

Πηγή: newsit.gr - Μαρίνος Αλειφέρης

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις