ΕΛΛΑΔΑ. Στα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους πολίτες άνω των 60 ετών που θα επιβάλλονται από εδώ και στο εξής αναφέρθηκε ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργος Πιτσιλής.

Επεσήμανε πως η ΑΑΔΕ θα εκδίδει και θα βεβαιώνει σε μηναία βάση τα διοικητικά πρόστιμα στους άνω των 60 που δεν έκαναν το εμβόλιο μέχρι τη 16η ημέρα κάθε μήνα.

Η βεβαίωση γίνεται από ΑΑΔΕ αφού παραλάβουν τον κατάλογο από το Υπουργείο Υγείας και το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και την περαιτέρω εξαίρεση από κατάλογο η περαιτέρω εξαίρεση θα γίνεται για ανθρώπους που στο μητρώο της ΑΑΔΕ είναι φορολογικοί κάτοικοι αλλοδαπής ή τελούν σε δικαστική συμπαράσταση.

Η ενημέρωση των πολιτών θα γίνεται μέσω της ψηφιακής πύλης myaade στο gov.gr για την ανάρτηση της πράξης προστίμου και της οφειλής.

Για την πρώτη φορά θα γίνεται έως το τέλος Ιανουαρίου ενώ οι πολίτες θα ενημερώνονται για το πρόστιμο από το emvolio.gov.gr.Παράλληλα, για περιπτώσεις που χρήζουν περαιτέρω εξέτασης, με κωδικούς από το Τaxisnet και το emvolio.gov.gr, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν αιτιολογημένο αίτημα ένστασης που θα εξετάζεται από την αντίστοιχη αρμόδια υπηρεσία.

Για θέματα που αφορούν επικαιροποίηση φορολογικής κατοικίας ή εκπροσώπησης από δικαστικό συμπαραστάτη, οι αλλαγές θα δηλώνονται στην ΑΑΔΕ με αποστολή αιτήματος στο «Τα Αιτήματά μου» μέσα από το myaade στο gov.gr.Αν δεν είναι υπόχρεοι για πρόστιμο, θα γίνεται αυτόματα αντιλογισμός στον επόμενο μήνα.

«Η ΑΑΔΕ παραμένει σταθερά στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας, στηρίζοντας κάθε πρωτοβουλία και πολιτική προστασίας της δημόσιας υγείας» σημείωσε ο κ. Πιτσιλής, καταλήγοντας πως θα υπάρξει και προσαύξηση όπως ισχύει με όλα τα πρόστιμα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις