Γράφει ο Παναγιώτης Κομνηνός

Σύμφωνα με τα λεξικά της ελληνικής γλώσσας η λέξη μαϊμουδισμός προέρχεται από το ρήμα μαϊμουδίζω, που αναφέρεται σε όποιον προσποιητά και επιδεικτικά μιμείται κάποιον άλλον ή κάτι άλλο. Ενώ μόνη η λέξη μαϊμού εκτός από το συμπαθές ζώο χαρακτηρίζει και κάθε τι που με δόλιο τρόπο εμφανίζεται πλαστό ή ψεύτικο.

Τα τελευταία χρόνια αν όχι δεκαετίες η λέξη μαϊμουδισμός στη χώρα μας από απλός χαρακτηρισμός έχει μεταλλαχτεί σε επικίνδυνη ιδεολογία.

Αποτέλεσμα αυτής της πάνω από κάθε όριο ψυχοκοινωνικής διεργασίας είναι να έχει γεμίσει η χώρα μας από συνήθειες ή πρακτικές μαϊμουδίστικες αλλά και από άτομα – μαϊμού, που μιμούνται κάτι που είναι διαφορετικό, απ’ αυτό που οι ίδιοι στην πραγματικότητα είναι.

Που να πρωτοαναφερθεί κανείς. Συντάξεις, επιδόματα και παροχές – μαϊμού. Άκριτες πρακτικές και συμπεριφορές παθητικής αντιγραφής ξένων προτύπων, συνηθειών και ινδαλμάτων από τη διατροφή και την εμφάνιση ως τον τρόπο ζωής και τον πολιτισμό μας ακόμη.

Υπάρχουν και τα άτομα – μαϊμού ποικίλλων ιδιοτήτων και γνωρισμάτων. Όπως λ.χ. διάφοροι, όλων των κατηγοριών, πολιτικοί – μαϊμού. Που έχουν μεν την ιδιότητα του πολιτικού ή ασχολούνται με την πολιτική, πλην όμως την υψηλή αυτή κοινωνική δραστηριότητα από ιερό καθήκον υπέρ του λαού και του τόπου, την έχουν αναγάγει σε μέθοδο και εργαλείο εξυπηρέτησης διάφορων οικονομικών, προσωπικών και κομματικών σκοπών.

Υπάρχουν αμέτρητοι υπάλληλοι – μαϊμού και άλλοι τόσοι λειτουργοί της Πολιτείας, που μαϊμουδίζουν τον εύκολο και ξένο προς τα καθήκοντά τους και αντίθετο στο νόμο τρόπο εργασίας τους. Μέσα σ’ αυτό το χώρο, που εκτείνεται από κάτω προς τα πάνω και σε όλο το υπαλληλικό πλάτος, μήκος και είδος, ο μαϊμουδισμός από απλή ιδεολογία έχει μετεξελιχθεί και σε μία ασυνήθους μορφής κυρίαρχη αλλά και παράνομη βιοτική φιλοσοφία με απεριόριστες πρακτικές εφαρμογές.

Υπάρχουν και διάφοροι συνδικαλιστές– μαϊμού, που από βάθρο της δημοκρατίας κατεβαίνουν στα λαγούμια άλλων τρωκτικών και μαζί με αυτά ροκανίζουν τα πέδιλα των θεμελίων της.

Υπάρχουν και αμέτρητοι άλλων κατηγοριών ειδικοί – μαϊμού. Δημοσιογράφοι. Οικονομολόγοι. Αναλυτές. Μη εξαιρουμένων βεβαίως και των πάσης φύσεως κενών ειδημόνων και παντογνωστών.

Η κατηγορία αυτή των μαϊμούδων είναι η πιο επικίνδυνη γιατί το έχει δίπορτο. Καταφέρνει εύκολα και βγαίνει από το υπόλοιπο κοπάδι και συνήθως με την τεχνική του χαμαιλεοντισμού μπαίνει στο μυαλό των απλών και ανυποψίαστων πολιτών, με αποτέλεσμα στα εσώτερα πολλών εκ τούτων να συμβαίνουν πράγματα ασυνήθιστα αλλά και επικίνδυνα, όπως λ.χ. πολλοί απ’ αυτούς να νομίζουν πως αν γκρεμιστούν σε κάποιο γκρεμό δεν θα πάθουν τίποτα, γιατί θα πέσουν πάνω στα μαλακά πούπουλα κάποιου από μηχανής στημένου για την περίσταση σωστικού μέσου.

Κύριε Χορστ Ράϊχενμπαχ και σεις οι υπόλοιποι κύριοι της TASK FORCE, που μας ήλθατε από τις χώρες της κακής Ευρώπης, ασφαλώς γνωρίζετε πως για πολλούς από τους Έλληνες, δεν είστε και τόσο ευπρόσδεκτοι στη χώρα μας.

Αν πραγματικά ο εδώ ερχομός σας αποδειχτεί χρήσιμος σε σχέση με τις υπό εξέλιξη σχεδιαζόμενες διαρθρωτικές αλλαγές στο αποσαθρωμένο STATUS αυτής της χώρας, τότε και ανεξάρτητα αν δεν είστε αρεστοί σε κάποιους, να ξέρετε πως θα έχετε προσφέρει ιστορικό έργο για το μέλλον αυτού του τόπου.

Εξ άλλου είναι γνωστό πως δίχως τις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές, καμιά δημοσιονομική πρόοδος δεν μπορεί να υπάρξει. Ακόμη και αν θεωρητικά βρισκόταν τρόπος άμεσης και ολοκληρωτικής εξάλειψης του χρέους μας, είναι σίγουρο πως από την επόμενη κιόλας ημέρα θα άρχιζε μία από τα ίδια κατάσταση. Θα τρέχαμε για νέα δάνεια και πάει λέγοντας.

Κύριε Ράϊχενμπαχ, αγνοήστε τους ισχυρισμούς κάποιων επιστημόνων – γενετιστών του ‘’DNA των λαών’’, που διατείνονται πως ανακάλυψαν κάποια γονίδια, τα οποία καθορίζουν τα κληρονομικά χαρακτηριστικά των Ελλήνων και τα οποία σε κάποιο ποσοστό θεωρούνται ως υπαίτια πολλών από τις ψυχοπνευματικές παθογένειές τους.

Ο ισχυρισμός αυτός είναι πολύ τραβηγμένος και ίσως κακοπροαίρετος, ανεξάρτητα αν κάποιοι κρίνοντας απ’ όσα συμβαίνουν σε τούτο τον τόπο, θα μπορούσαν από κακότητα να ισχυριστούν και το αντίθετο.

Άλλοι είναι οι λόγοι και οι αιτίες της εθνικής μας κακοδαιμονίας και του διεθνούς ρεζιλέματος της χώρας μας. Λέγεται πως είστε γνώστες τούτων. Άλλωστε οι επιδόσεις μας στα αρνητικά είναι παγκοσμίως γνωστές. Διότι αν περιμένατε να τις πληροφορηθείτε από εμάς, που ο καθένας μας έχει και την δική του οικονομικοπολιτική τοποαντίληψη και διαφωνεί κάθετα με όλους τους υπολοίπους, τότε θα είχατε άμεσα εγκαταλείψει τη χώρα.

Και ασφαλώς κύριε Ράϊχενμπαχ, δεν πρέπει να σας έχει διαφύγει της προσοχής πως μία από τις πιο σοβαρές αιτίες για τα δεινά μας, οφείλεται στο ότι στη χώρα μας οι μαϊμούδες - που αναφέραμε πιο πάνω - είναι κράτος εν κράτει (imperium in imperio).

Στο παρελθόν έγιναν κάποιες προσπάθειες για περιορισμό της δράσης τους αλλά δίχως αποτέλεσμα. Δυστυχώς ούτε η τωρινή διακυβέρνηση αλλά ούτε και κάποια άλλη διάδοχη πολιτική κατάσταση φαίνεται να μπορούν από μόνες τους, να απαλλάξουν τη χώρα μας από το είδος των επικίνδυνων αυτών πιθηκοειδών, που εδώ και δεκαετίες τώρα χορεύουν πάνω στον πόνο της. Και λυμαίνονται – ναι, καλά το διαβάζετε – τον πλούτο της και το πνεύμα της.

Και τούτο συμβαίνει για τον εξής κυρίως λόγο. Οι νόμοι που θα μπορούσαν να θέσουν φραγμό στην εργώδη αυτή αντικοινωνική και αντεθνική δραστηριότητά τους και θα μπορούσαν ακόμη να εξαλείψουν το είδος αυτό, στην πραγματικότητα λειτουργούν στα μέτρα τους και πολλές φορές άμεσα ή έμμεσα την επιβραβεύουν.

Μεταξύ των άλλων διαρθρωτικών σχεδιασμών κύριε Ράϊχενμπαχ προτάξτε τη σπουδαιότερη ρύθμιση. Τώρα που οι αντοχές των εθνικών μας αναμονών και ελπίδων έχουν φτάσει στο κόκκινο. Εκείνη που, αν απαιτείται, θα ενεργοποιεί άμεσα τον ανάλογο νόμο χωρίς εξαίρεση προσώπων και αδικημάτων. Από τα πιο απλά ως εκείνα τα πιο σύνθετα. Έτσι που εκτός των άλλων μήπως και σταματήσει να συμβαίνει και εκείνο το κωμικοτραγικό, να είναι ο καθ’ ένας ό,τι δηλώνει, όπως είχε πει παλιά και ένας σπουδαίος Έλληνας, ο αείμνηστος Γιάννης Τσαρούχης.

Να ξέρετε πως θα βρεθείτε μπροστά σε υβριστές σας. Θα έλθετε πρόσωπο με πρόσωπο με σκοταδιστές. Με τριτοκοσμικούς μουλάδες. Με νοσταλγούς του Κράτους της πλασματικής ευμάρειας. Και εδώ τα ίδια έχουν συμβεί, σε όσους ελπίζουν από τον ερχομό σας. Εδώ οι λέξεις ‘’προδότης’’, ‘’πουλημένος’’, ‘’τσιράκι της Μέρκελ’’ και άλλες όμοιες δήθεν υψηλής πατριωτικής και πολιτικής αισθητικής λέξεις και φράσεις έχουν υποκαταστήσει κάθε έννοια σοβαρότητας και ορθολογισμού.

Μην κομπλάρετε και κάνετε πίσω. Είναι σίγουρο πως ένα σύγχρονο και αληθινό κράτος δικαίου, πονάει πολλά και πολλούς. Και μεταξύ άλλων και τις μαϊμούδες, που έχουν αρχίσει και τρέμουν στην ιδέα της ελαχιστοποίησης του ζωτικού τους χώρου.

Και επ’ ευκαιρία προτείνετε και επιμείνετε – που αλλού να το πούμε τούτο - για μία ακροτελεύτια αναδιαρθρωτική νομική ΥΠΕΡδιάταξη απλή και κατανοητή. Που να λέει περίπου πως ‘’η εφαρμογή των νόμων της Ελληνικής Πολιτείας ( και όχι απλά η τήρηση) είναι ύψιστο καθήκον και υποχρέωση για τους λειτουργούς της Πολιτείας. Οι παραβάτες θα τιμωρούνται υποχρεωτικά’’.

Και κάτι άλλο. Που αφορά μόνο σ’ εσάς. Το έργο σας μακάρι να βγει αληθινό. Μέχρι τότε όμως τηρείστε τα εκ των περιστάσεων επιβαλλόμενα προσχήματα. Και για έναν ακόμη λόγο. Διότι δεν πρέπει να ξεχνάτε πως αν η Γερμανία καθώς και άλλες ανά τον πλανήτη χώρες, έγιναν υποδείγματα οργανωμένων πολιτειών, δεν οφείλεται μόνο στους λαούς των χωρών τούτων, αλλά και σε κάποιους άλλους λαούς, που βοήθησαν όχι μόνο οικονομικά αλλά και με δοκιμασμένες δομικές μεταρρυθμίσεις και διαρθρωτικές αλλαγές.

Κύριε Ράϊχενμπαχ, καλή τύχη. Και σ’ εσάς. Και σ’ εμάς.