ΕΛΛΑΔΑ. Το διήμερο 24 Ιανουαρίου - 25 Ιανουαρίου 2022, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και έλλειψης σχεδιασμού, εγκλωβίστηκαν πάνω από 5.000 οχήματα στην Αττική Οδό για πάνω από 30 ώρες. Αυτό, οδήγησε στην παραίτηση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας διαχείρισης και λειτουργίας του αυτοκινητοδρόμου και σε δημόσια προσωπική συγνώμη τον Έλληνα Πρωθυπουργό.

Η Αττική Οδός είναι ένα σύστημα αυτοκινητοδρόμων στην Ελλάδα, στην περιοχή της Αττικής. Αποτελεί τον περιφερειακό δακτύλιο της ευρύτερης μητροπολιτικής περιοχής της Αθήνας και τη σπονδυλική στήλη του οδικού δικτύου της Αττικής.

Η Αττική Οδός Α.Ε. είναι η κοινοπραξία μελέτης και κατασκευής του έργου, ενώ η Αττικές Διαδρομές ΑΕ είναι η εταιρεία λειτουργίας, συντήρησης και εκμετάλλευσης του αυτοκινητόδρομου.

Η Αττική Οδός θεωρείται ένας από τους πιο ασφαλείς δρόμους της Ευρώπης. Ο σχεδιασμός της έγινε με αυστηρά κριτήρια ασφαλείας.

Το notospress.gr ρώτησε τους αναγνώστες του αν δέχονται την συγνώμη του Πρωθυπουργού. Για το 83% η συγνώμη είναι απαράδεκτη και μόνον το 17% την αποδέχεται.

Στο ερώτημα «Δέχεσαι τη συγνώμη του Πρωθυπουργού για ό,τι συνέβη στην Αττική Οδό;» απαντήσατε 162 αναγνώστες.

  • ΟΧΙ 83%
  • ΝΑΙ 17%

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις