ΕΛΛΑΔΑ. Στις συνεδριάσεις της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, της οποίας είναι μέλος, συμμετείχε ο Θανάσης Δαβάκης από τις 21 έως τις 23 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες.

Ατζέντα

Η ατζέντα της Επιτροπής κάλυψε μία σειρά θεμάτων επικαιρότητας και στρατηγικού ενδιαφέροντος για τη Συμμαχία, όπως,

  • η κρίση της Ουκρανίας,
  • η καταπολέμηση της τρομοκρατίας,
  • η διαχείριση κρίσεων,
  • η πυρηνική αποτροπή και
  • η καταπολέμηση της εξάπλωσης των όπλων μαζικής καταστροφής.

Κλειστή συνεδρίαση

Ως επικεφαλής της ελληνικής αποστολής, ο κ. Δαβάκης συμμετείχε σε κλειστή συνεδρίαση με τον ΓΓ ΝΑΤΟ, Γενς Στολτενμπεργκ, όπου, εν όψει και της ολοκλήρωσης της κατάρτισης του νέου στρατηγικού δόγματος της Συμμαχίας το καλοκαίρι του 2022, τον ρώτησε σχετικά με τα μέτρα υλοποίησης της νέας στρατηγικής στροφής προς την περιφέρεια της Ασίας – Ειρηνικού, καθώς και για τους σχεδιασμούς που αφορούν στο πεδίο της κυβερνοασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής Άμυνας και Ασφάλειας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι, «… η Ελλάδα θεωρεί την αναγνώριση από τη Ρωσία της παράνομης και μονομερούς ανακήρυξης ανεξαρτησίας των αποσχιστικών εδαφών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ της Ουκρανίας ως μία κατάφωρη παραβίαση θεμελιωδών αρχών του Διεθνούς Δικαίου, της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και των συμφωνιών του Μινσκ».

East Med

Τέλος, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και στο γεγονός ότι η κρίση στην Ουκρανία, «…καθιστά ακόμη πιο επιβεβλημένη τη διεύρυνση των πηγών προμήθειας ενέργειας της Ευρώπης, μέσω της διεύρυνσης της συνδρομής των Ευρωπαίων Συμμάχων και των ΗΠΑ στην ταχύτερη αξιοποίηση των κοιτασμάτων της Ανατολικής Μεσογείου καθώς και της στήριξής τους σε σημαντικά περιφερειακά έργα ενεργειακών υποδομών, όπως ο αγωγός φυσικού αερίου East Med».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις