ΕΛΛΑΔΑ. Παρελθόν αποτελεί από σήμερα η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους την ώρα που τα επίσημα στοιχεία δείχνουν σταδιακή αποκλιμάκωση της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα το θέμα της άρσης της χρήσης μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είχε βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης των ειδικών, οι οποίοι άναψαν το πράσινο φως.

Η Επιτροπή όμως σημείωσε ότι παραμένει ισχυρή σύσταση η χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους με συνωστισμό καθώς και σε άτομα με παράγοντες κινδύνου για σοβαρή νόσο και ανεμβολίαστα άτομα.

Μητσοτάκης σε μαθητές σχολείου της Σύρου: Σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες μέσα στην τάξη

Δεν αργεί και η άρση στην χρήση μάσκας στα σχολεία, όπως είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στο Δημοτικό Σχολείο Βάρης Μάννα, στη Σύρο

«Πιστεύω ότι σύντομα θα απαλλαγούμε από τις μάσκες εντός της τάξης» δήλωσε ο πρωθυπουργός, ενώ απευθυνόμενος στους μαθητές ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ακόμη: «Ξέρω ότι ήταν μεγάλος μπελάς και δύσκολο για εσάς και μπράβο σας που τα καταφέρατε να είστε τόσο πειθαρχημένοι, αλλά νομίζω ότι τελειώνει πια η πανδημία και θα μπορέσουμε σιγά-σιγά να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις