ΚΥΘΗΡΑ. Τα Κύθηρα θέλουν να προσελκύσουν πεζοπόρους τουρίστες στο νησί. Για αυτό άλλωστε οργανώθηκαν και ταξιδεύουν στη Γαλλία όπου θα συμμετέχουν σε έκθεση που αφορά εκείνους που αρέσκονται στις πεζοπορικές περιπέτειες.

O Δήμος Κυθήρων θα συμμετέχει για πρώτη φορά στη διεθνή έκθεση «Le Salon du Randonneur» στη Λυών της Γαλλίας, η οποία αποτελεί την πιο εξειδικευμένη έκθεση πεζοπορικού τουρισμού στην Ευρώπη.

Η Γαλλία διαθέτει ένα πολύ μεγάλο και οργανωμένο πεζοπορικό κοινό, το οποίο αναζητά νέους και αυθεντικούς προορισμούς με δίκτυα μονοπατιών και δυνατότητες για υπαίθριες δραστηριότητες.

Απαντώντας στις ολοένα αυξανόμενες ροές Γάλλων επισκεπτών στο νησί, τα Κύθηρα θα παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη πρόταση, προβάλλοντας το δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων «Kythera Trails» και όλες τις οργανωμένες δραστηριότητες που προσφέρονται τοπικά.

Ήδη, μερικά από τα μεγαλύτερα γαλλικά γραφεία πεζοπορικού τουρισμού, διαθέτουν οργανωμένα πεζοπορικά πακέτα που περιλαμβάνουν και τα Κύθηρα. Να θυμίσουμε ότι η δημοφιλής εκπομπή «Des Racines Et Des Ailes» της γαλλικής τηλεόρασης France 3 παρουσίασε τα μονοπάτια των Κυθήρων στο αφιέρωμά της στην Ελλάδα το 2017.

Η συμμετοχή στην έκθεση πραγματοποιείται 25-27 Μαρτίου, σε συνεργασία με την Κοιν.Σ.Επ. Paths of Greece και με συνεκθέτες την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Τήνου, μεταξύ άλλων. Η αποστολή είναι πλήρως προετοιμασμένη με όλο το απαραίτητο υλικό.

Ο Δήμος Κυθήρων, σε συνεργασία με το ΚΙΠΑ, το MedINA και την Επιτροπή Εγχωρίου Περιουσίας, επενδύει στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη των Κυθήρων. Ο τουρισμός περιπέτειας είναι ραγδαία αναπτυσσόμενος, στηρίζεται στην ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς και αποτελεί βασικός άξονας για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στο νησί.

Το «Kythera Trails» είναι το επίσημο δίκτυο μονοπατιών των Κυθήρων, με 11 διαδρομές συνολικού μήκους 100 χιλιομέτρων. Το όραμά μας είναι να διασώσουμε και να εμπλουτίσουμε την φυσική και πολιτιστική κληρονομιά του νησιού, συμβάλλοντας στην ευημερία της τοπικής κοινωνίας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις