ΕΛΛΑΔΑ. Έχει ξεκινήσει από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα στην Αθήνα.

Η Τροχαία έχει λάβει αυξημένα για την ασφαλή επιστροφή τους και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Αυτήν την ώρα η κίνηση είναι αυξημένη στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα πραγματοποιείται η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών- Λαμίας στο ρεύμα προς Αθήνα.

Στα διόδια στο Σπαθοβούνι Κορινθίας υπάρχει μπλόκο της ΕΛΑΣ ενώ έχουν ανοίξει παραπάνω γκισέ, καθώς η κίνηση είναι αυξημένη.

Ατύχημα στα διόδια των Αφιδνών αύξησε την ουρά στα 2 χιλιόμετρα στη 1.30 το μεσημέρι.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος, που ήταν το πρώτο Πάσχα χωρίς περιορισμούς μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, σημειώθηκε ρεκόρ στην έξοδο αυτοκινήτων από την Αθήνα. Όπως αναφέρει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, πάνω από 325.000 οχήματα έφυγαν από την Αθήνα από το πρωί της Μεγάλης Τρίτης μέχρι και τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής.

Να σημειωθεί ότι σήμερα από τις 12:00 έως τις 22:00 ισχύει για το ρεύμα εισόδου απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων, ενώ την Τρίτη (26/4) η απαγόρευση θα ισχύει από τις 11:00 έως τις 23:00.

Τέλος, η Τροχαία σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για την κίνηση οχημάτων άμεσης ανάγκης για την αντιμετώπιση έκτακτων γεγονότων, περιστατικών ή άλλων αναγκών και απευθύνει έκκληση στους οδηγούς να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των ρυθμιστών τροχονόμων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις