ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σχετικά με την καταγγελία ενός πατέρα ότι ο 11χρονος γιος πέφτει εδώ και 2,5 χρόνια θύμα εκφοβισμού και ξυλοδαρμού, στο σχολείο του, στον Εύοσμο.

Το ζητούμενο είναι να διακριβωθεί αν στοιχειοθετούνται τα εξής αδικήματα: Της επικίνδυνης σωματικής βλάβης, για περιστατικά τα οποία δεν έχουν καταγγελθεί στην αστυνομία και για υπόθαλψη εγκληματία σχετικά με τους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που δέχτηκαν σχετικές καταγγελίες και φέρονται ότι δεν έκαναν τίποτα, σύμφωνα με το Grtimes.gr.

«Με βρίζουν, με χτυπάνε, κάντε κάτι»

Για τον σχολικό εκφοβισμό που δέχεται καθημερινά σε σχολείο στον Ευόσμο Θεσσαλονίκης μίλησε νωρίτερα ο 11χρονος συγκλονίζοντας με την περιγραφή του για τα όσα ζει.

«Θέλουν να μην έχω παρέα. Και σήμερα πάλι με χτύπησαν, γιατί έπαιζα με τάπες. Με έσπρωξαν και μου έριξαν το φαγητό. Με κορόιδευαν, μου έκαναν ερωτήσεις. Με ρωτούσαν γιατί βγήκε και τα είπε αυτά ο μπαμπάς σου. Με απείλησαν ότι αν το ξανακάνει, αν το ξαναπεί ο μπαμπάς σου μου είπαν εμείς θα σε χτυπάμε. Ένας με απειλούσε και μαλώσαμε. Μου πήρε τα γυαλιά», είπε ο 11χρονος στον Focus FM.

Το σχολικό περιβάλλον φαίνεται πως είναι εφιάλτης για το παιδί, το οποίο όπως λέει έχει πει στη δασκάλα του τα όσα γίνονται, αλλά δεν έγινε κάτι, ενώ απειλείται και εκτός σχολείου από μαθητές.

«Μετά το σχολείο, ένας κουβαλά πάνω του και μαχαίρι, μου το έδειξε. Μια μέρα, ήρθαν κοντά μου τρία αγόρια και ένα κορίτσι. Ο ένας από αυτούς μου έβγαλε την μπλούζα και με χαράκωσε μια λεπίδα. Αυτά τα παιδιά είναι ανεξέλεγκτα… την προηγούμενη εβδομάδα με κορόιδευαν ξανά. Για το σπίτι μου, ότι το σπίτι μου είναι βρώμικο και έκαναν διάφορες χειρονομίες. Μια μέρα έβρισαν ακόμη και την μαμά μου που ήρθε στο σχολείο, και την Παναγία και τον Χριστό. Μου έριξαν κάτω, μέχρι και το αντίδωρο από την εκκλησία μια μέρα».

«Αν δεν γίνει κάτι εγώ θα έχω μεγάλο πρόβλημα», τονίζει το μικρό παιδί.

«Η βία προστατεύται από τους καθηγητές και τους γονείς», λέει ο πατέρας

«Αυτή η βία προστατεύεται από τους καθηγητές και τους γονείς συγκεκριμένων μαθητών», ανέφερε μια μέρα νωρίτερα ο πατέρας του μικρού μαθητή.

Όπως διηγήθηκε:

«Προσπάθησα να δώσω λύση μόνος μου, έχω επισκεφθεί το σχολείο περισσότερες από 25 φορές. Έχω πάει και στην Πρωτοβάθμια. Το παιδί μου έχει υποστεί ξυλοδαρμούς, άγρια χτυπήματα στο πρόσωπο και στο σώμα. Φτάσαμε στο σημείο εκτός ωραρίου να τον μαχαιρώσουν στη δεξιά ωμοπλάτη».

«Στο σχολείο κάθε φορά που ο μικρός διαμαρτύρεται, η δασκάλα τον προτρέπει να συνεχίσει να “παίζει” με τους φίλους του, λέγοντάς του ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Πρόκειται για ένα φυσιολογικό και πολύ κοινωνικό παιδί, που παρενοχλείται ακόμα και όταν βρίσκεσαι μαζί με φίλους του. Κάποια στιγμή που προσπάθησε η γυναίκα μου να το συζητήσει με τη μητέρα ενός από τα παιδιά που δημιουργούν το πρόβλημα, δέχθηκε και η ίδια επίθεση. Σκοπεύω να κινηθώ πλέον νομικά, κατά του σχολείου και παντός υπευθύνου. Τα περιστατικά βίας στα σχολεία πρέπει να καταγγέλλονται αμέσως. Ας σκεφτούν όλοι ότι είναι πολύ κοντά στο να συμβεί το κακό στο δικό τους το παιδί», σημείωσε.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις