ΕΛΛΑΔΑ. Ενώ οι Έλληνες αναγνωρίζουν ότι η κλιματική αλλαγή αποτελεί εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα για τον πλανήτη, η αντιλαμβανόμενη σοβαρότητα μειώνεται όταν το ερώτημα αφορά στην χώρα μας, και ακόμα περισσότερο όταν αφορά στην περιοχή που κατοικούν και έτσι υπονομεύεται κατά κάποιον τρόπο η κινητοποίηση αρκετά μεγάλων ομάδων πληθυσμού.

Το εύρημα αυτό προκύπτει από την Πανελλαδική Έρευνα που διενήργησε η Focus Bari | YouGov ως μέλος της Σύμπραξης για το “Green Wellbeing”, ένα έργο που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Iasis, την Ομοσπονδία Αργώ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε συνολικό δείγμα 2.000 Ελλήνων 18-64 χρόνων και μεταξύ άλλων αποκάλυψε:

  • Η πλειονότητα των Ελλήνων αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα του πλανήτη αλλάζει δραστικά, αποτελώντας ένα μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα, του οποίου οι επιπτώσεις είναι ήδη ορατές και θα είναι ακόμα μεγαλύτερες στο άμεσο μέλλον.
  • Ενώ οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον μεγάλο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής για τον πλανήτη, θεωρούν μικρότερο τον κίνδυνο για την χώρα μας, και ακόμα μικρότερο για την περιοχή που κατοικούν, πράγμα που ίσως δεν κινητοποιεί άμεσα αρκετά μεγάλες ομάδες πληθυσμού.
  • Ως υπαίτιοι της κλιματικής αλλαγής θεωρούνται κατά κύριο λόγο η ιδιωτική βιομηχανία και οι αναπτυσσόμενες χώρες, ενώ εκείνοι που τοποθετούνται ως υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή της είναι η Κυβέρνηση / Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Mεγάλο μέρος των Ελλήνων πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την σωματική ευεξία των ανθρώπων.
  • Οι Έλληνες πιστεύουν πως οι άνθρωποι μπορούν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Δείτε εδώ την έρευνα

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις