ΕΛΛΑΔΑ. 20 Ιουλίου. Η Ορθοδοξία γιορτάζει τον προφήτη άγιο Ηλία που χάθηκε στα νέφη ως ένσαρκος άγγελος και σήμερα επέστρεψε… Πως αλλιώς; Επέστρεψε ως ένσαρκος άγγελος εξ ουρανού γερμένος πάνω απ’ την Ελλάδα. Πιλότοι των ελικοπτέρων πυρόσβεσης έδωσαν, δίνουν και θα δίνουν την δική τους μάχη, σε ένα ακήρυχτο πόλεμο, για να κρατήσουν την Ελλάδα «ζωντανή».

Ξαφνικά, ο στρατηγός άνεμος αποφασίζει να σπείρει παντού τις φλόγες της συμφοράς… και της κακίας. Δάση, πάρκα, αυλές, σπίτια, επιχειρήσεις, άνθρωποι αντιμέτωποι με μια αδιανόητα ισχυρή δύναμη, τη φωτιά, που έχει θανάσιμο σύμμαχο τον άνεμο.

Το μόνο που μπορεί να σταθεί απέναντί της είναι ένα σώμα ελλήνων πιλότων, στα ελικόπτερα της λαίλαπας. Ένα σώμα πιλότων που βιώνοντας πραγματικές συνθήκες πολέμου μάχονται, με τη φωτιά, με το χρόνο, με το συναίσθημα, με το χρέος…

Οι πιλότοι που, σαν ένσαρκοι άγγελοι, εμφανίζονται από ψηλά για να σώσουν την ελπίδα αλλά και τη ζωή. Από ψηλά να ρίξουν τη λύτρωση, για τον κόπο μιας ζωής, για το όνειρο ενός λαού, για την αγωνία μιας χώρας.

Ένα σώμα πιλότων που κανείς δεν τους γνωρίζει, το όνομά τους δεν φαίνεται πουθενά, η εικόνα τους δεν υπάρχει… Παρά μόνον τα «φτερά τους» και ο στρόβιλος που μάχεται την φωτιά και την ασυναίσθητη πορεία της που σπέρνει θάνατο, για να αφήσουν ελεύθερη την άλλη δύναμη της γης, το ευλογημένο νερό, να σβήσει το κακό…

Από εκεί ψηλά βλέπουν αλλιώς και το κακό και το λάθος, αλλιώς την αδικία και τον κίνδυνο αλλιώς το χρέος.

Σε αυτούς τους πιλότους, σήμερα τουλάχιστον, ας αφιερώσουμε την προσευχή μας προς τον προφήτη και άγιο Ηλία, να τους έχει καλά, γερούς και ψυχικά γεμάτους για όσα προσφέρουν στον λαό και τη χώρα.

Ένσαρκοι άγγελοι μαχητές μιας εθνικής κόλασης…

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις