ΕΛΛΑΔΑ. Οι Αμερικανοί το πήραν πάνω τους και ετοιμάζουν γεωτρήσεις στη Μεσόγειο αφού είναι οι μόνοι που μπορούν να κάνουν τους Τούρκους να… κάτσουν στα αυγά τους.

Μία είδηση που πέρασε στα… ψηλά τις προηγούμενες μέρες, αφορά στην μεταφορά του 75% του ποσοστού της TotalEnergies νότια της Κρήτης στην αμερικανική ExxonMobil.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη είναι σημαντική για την πορεία των ερευνών νότια της Κρήτης αφού πλέον οι ΗΠΑ εμπλέκονται ενεργά.

Επί της ουσίας έχουμε ενεργειακό μοίρασμα ΗΠΑ – Γαλλιάς, με τους Αμερικανούς να είναι οι μόνοι «που μπορούν μα κάνουν τους Τούρκους να κάτσουν στα αυγά τους χωρίς να ανοίξει μύτη», έλεγε στο geostratigika.gr πηγή με γνώση των εξελίξεων.

Φανταστείτε δηλαδή στο προσεχές μέλλον, μ’ ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο Nimitz class να πλέει στην περιοχή των ερευνών, ποια θα είναι η πιθανή αντίδραση των Τούρκων.

Οι Αμερικανοί θέλουν να τελειώνουν με την ενεργειακή εξάρτηση της Ε.Ε. από την Ρωσία, και να πάψει ένα σημαντικό έσοδο για τη Μόσχα.

Για το λόγο αυτό όλοι εκείνοι οι σχεδιασμοί οι οποίοι στο παρελθόν είχαν μπει στο συρτάρι ως ασύμφοροι, πλέον εξετάζονται και πάλι.

Μην εκπλαγείτε αν σε λίγο καιρό παίξει δυνατά ακόμα και ο αγωγός East Med, ο οποίος πριν την ρωσοουκρανική κρίση είχε κριθεί ασύμφορος από τους Αμερικανούς.

Πηγή: GeoStratigika.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις