ΚΡΗΤΗ. Καλά πήγε και η δεύτερη δημοπρασία ελαιολάδου που έκανε μέσα σε λίγες ημέρες ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Εμπάρου στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Όπως δήλωσε στον ΑγροΤύπο ο κ. Γιώργος Περογιαννάκης, πρόεδρος Αγροτικού Συνεταιρισμού Εμπάρου, «την Τετάρτη (27 Ιουλίου 2022) προχωρήσαμε σε διαγωνισμό πώλησης 50 τόνων έξτρα παρθένου ελαιολάδου οξύτητας 0,16%. Υπήρξε μεγαλύτερο εμπορικό ενδιαφέρον για αγορά σε σχέση με τον προηγούμενο διαγωνισμό. Σήμερα (σ.σ. χθες) Πέμπτη ανοίξαμε τους φακέλους των προσφορών και τελικά πουλήσαμε το ελαιόλαδο σε τιμή 3,68 ευρώ συν ΦΠΑ το κιλό, που είναι η μεγαλύτερη τιμή που έχουμε πάρει. Μετά από αυτό τον διαγωνισμό έχουμε πουλήσει όλα τα περσινά αποθέματα.

Όσον για την φετινή παραγωγή, υπάρχουν υψηλοί πληθυσµοί του δάκου όπως φαίνεται στις παγίδες. Όμως οι υψηλές θερμοκρασίες δεν έχουν δημιουργήσει προβλήματα στην ελαιοπαραγωγή. Τη Δευτέρα έγινε ο δεύτερος ψεκασμός και αναμένεται να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του δάκου. Από την εικόνα που έχουμε αναμένουμε μια μικρή μείωση της παραγωγής σε σχέση με πέρσι (θα κυμανθεί γύρω στο 60% μιας κανονικής παραγωγής από 80% που είχαμε την περσινή περίοδο)».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις