ΕΛΛΑΔΑ. Γροθιά στο στομάχι είναι η αποκάλυψη του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αρνούνται να φύγουν από τα νοσοκομεία όταν τους δίνουν εξιτήριο.

«Τα νοσοκομεία αντιμετωπίζουν ένα μείζον κοινωνικό ζήτημα που δεν είναι εύκολο στη διαχείρισή του από τις κοινωνικές υπηρεσίες. Υπάρχουν ασθενείς που εισάγονται, αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και όταν αποκατασταθεί η υγεία τους αρνούνται να πάρουν εξιτήριο. Φυσικά οι γιατροί δεν μπορούν να τους πετάξουν στον δρόμο» είπε στο OPEN.

«Eπειδή παίρνουν χαμηλές συντάξεις δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν στα έξοδα του σπιτιού με αποτέλεσμα να τους κόβουν το ρεύμα, να μην έχουν θέρμανση ή φαγητό. Και όσοι δεν έχουν σπίτι θα πρέπει οι κοινωνικές Υπηρεσίες να φροντίσουν να βρουν προνοιακή μονάδα. Στην Αττική έχουμε 200 θέσεις φιλοξενίας σε δημόσιες δομές οι οποίες είναι γεμάτες και οι λίστες αναμονής φτάνουν ακόμη και τον έναν χρόνο. Η φθηνότερη ιδιωτική προνοιακή μονάδα κοστίζει 700 ευρώ, ακόμη και της Εκκλησίας. Κάποιος που λαμβάνει σύνταξη ύψους 400 ευρώ δεν μπορεί να αντεπεξέλθει και οι κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά».

Ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος έδωσε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα. «Μια ηλικιωμένη γυναίκα, η κ. Μαρίνα στο νοσοκομείο Αλεξάνδρα, η οποία παίρνει σύνταξη ύψους 400 ευρώ, στο σπίτι της η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα γιατί χρωστούσε 700 ευρώ. Για να επανασυνδεθεί έπρεπε να δώσει το 1/10, δηλ. 70 ευρώ. Οι συνάδελφοι έκαναν επαφές για να μπορέσει να πάρει εξιτήριο η γυναίκα. Τελικά δόθηκαν τα 70 ευρώ, πήγε σπίτι της και δεν έχει να φάει ή να ζεσταθεί».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις