ΕΛΛΑΔΑ. Τον τρόπο που θα εξελιχθεί ο καιρός κατά τη διάρκεια του χειμώνα «προδίδει» το πρώτο δωδεκαήμερο του Αυγούστου, το οποίο είναι γνωστό ως Μερομήνια.

Σύμφωνα λοιπόν με τα Μερομήνια, πρωτοχρονιά θα κάνουμε με κρύο και χιόνια, σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ο καιρός τον Ιανουάριο του 2023 κατά το πρώτο πενθήμερο, αναμένεται να ξεκινήσει με βροχές και αρκετές χιονοπτώσεις σε όλη την Ελλάδα. Θερμοκρασία έως 14 βαθμούς Κελσίου και άνεμοι έως 4 μποφόρ.

Την ίδια στιγμή, επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός έως τα μέσα Ιανουαρίου. Πυκνή συννεφιά που θα οδηγήσει σε βροχές κατά τόπους και πιθανές χιονοπτώσεις – χιόνια κυρίως στα ορεινά της χώρας. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι δεν αναμένουμε «ιστορικό χιονιά» στη χώρα φέτος.

Τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου, ο καιρός θα παρουσιάσει εμφανή σημάδια βελτίωσης με άνοδο θερμοκρασίας και ημέρες με ηλιοφάνεια (Αλκυονίδες ημέρες).

Μετά από ένα διάλειμμα καλοκαιρίας ολίγων ημερών, αναμένεται επιδείνωση του καιρού την τρίτη εβδομάδα του Ιανουαρίου 2023.

Περεταίρω και πιο γενικευμένη επιδείνωση του καιρού με κύριο χαρακτηριστικό την πτώση της θερμοκρασίας θα υπάρξει στο τέλος του μήνα Ιανουαρίου. Θα σημειωθούν χιονοπτώσεις – χιόνια σε χαμηλά υψομετρικά επίπεδα ακόμα και στα πεδινά της Ελλάδας.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις