ΕΛΛΑΔΑ. Την Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2023 (23:59), λήγει η προθεσμία υποβολής αιτήσεων επιχειρήσεων για την πρόσληψη επιδοτούμενων ανέργων μέσω του «Προγράμματος μετατροπής της επιδότησης ανεργίας σε επιχορήγηση εργασίας μέσω της επιταγής επανένταξης στην αγορά εργασίας».

  • Το πρόγραμμα

Το πρόγραμμα επιχορηγεί για 12 μήνες εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που προσλαμβάνουν επιδοτούμενους ανέργους με «επιταγές επανένταξης» σε θέσεις πλήρους απασχόλησης, με επιδότηση 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους.

  • Οι ωφελούμενοι

Ωφελούμενοι είναι οι άνεργοι τακτικής επιδότησης στους οποίους υπολείπεται τουλάχιστον το 50% της επιδότησής τους, καθώς και στους επιδοτούμενους μακροχρόνια ανέργους, που αποφασίζουν να μετατρέψουν το επίδομα ανεργίας τους σε «επιταγή επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Ο προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 71.293.000 € και καλύπτεται από πόρους της ΔΥΠΑ. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επίδομα αδείας.

  • Πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα https://www.dypa.gov.gr/

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις