ΕΛΛΑΔΑ. Η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» σαρώνει τη χώρα και ήδη τα βόρεια προάστια της Αττικής έχουν ντυθεί στα «λευκά».

Στο καταφύγιο Μπάφι στην Πάρνηθα το χιόνι ξεπερνά τους 20 πόντους.

Πυκνή χιονόπτωση ξεκίνησε από νωρίς το πρωί στα Βόρεια προάστια της Αττικής στο Διόνυσο, τη Δροσιά την Εκάλη, την Πεντέλη .

Στην Κηφισιά και στην Πολιτεία οι κάτοικοι έσπευσαν να προμηθευτούν αλάτι.

Από τα ξημερώματα ξεκίνησε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα», από την Βόρεια Ελλάδα. Στα λευκά έχουν ντυθεί η Εύβοια, τα Βίλια και η Ιπποκράτειος Πολιτεία.

Στους δρόμους βρίσκονται από νωρίς το πρωί κλιμάκια της τροχαίας . Κάνουν ελέγχους σε οχήματα στην Αττική για το αν διαθέτουν ή όχι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Οι έλεγχοι στη γέφυρα Καλυφτάκη συνεχίζονται αδιάκοπα από τους άνδρες της τροχαίας . Κανένα φορτηγό άνω των 3,5 τόνων δεν μπορεί να μπει στην Εθνική οδό ενώ όλα τα οχήματα πρέπει να έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες .

Κάποιοι όπως είπαν δεν κατάφεραν να βρουν αντιολισθητικές αλυσίδες, καθώς τα τελευταία δυο 24ώρα οι αλυσίδες έγιναν ανάρπαστες.

Μάλιστα σε ρεπορτάζ του Mega ακούγεται μια γυναίκα να λέει στον αστυνομικό: «Γράψτε με να φύγω, αφού δεν βρίσκω αλυσίδες».

Λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν στα πελάγη και φθάνουν κατά τόπους τα 9 μποφόρ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις