ΕΛΛΑΔΑ. Είναι τα σημάδια που πρέπει να χτυπήσουν καμπανάκι. Αν τα δείτε στο σπίτι σας, οι ειδικοί λένε πως πρέπει να φωνάξτε κάποιον να τα δει και να κρίνει τη σοβαρότητά τους.

«Τα προβλήματα φαίνονται αμέσως είτε αφορούν χιαστί ρωγμές είτε τον σκελετό. Μέσα σε μια οικοδομή, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γίνει είναι μια πολύ καλή αυτοψία από τον μηχανικό».

Ο Σωκράτης Δημητριάδης, αρχιτέκτονας, μέλος ΤΕΕ και αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, θα περπατήσει στην παραλία της Θεσσαλονίκης όπου ένα κτίριο, το οποίο είχε καταπονηθεί από σεισμό, τώρα είναι επισκευασμένο και άψογο, όπως θα πει ο μηχανικός.

«Η οικοδομή έχει φύγει από το κατακόρυφο που ήταν. Ενώ κάτω είναι δίπλα, πάνω έχει απόκλιση από τη διπλανή πολυκατοικία. Αυτό σημαίνει πως κάποια στιγμή ένας σεισμός δημιούργησε τα προβλήματα».

Μέσα στο κτίριο, ανεβαίνοντας τις σκάλες σε κτίριο του 1894 ο αρχιτέκτονας θα δείξει σκουριασμένο οπλισμό που πρέπει να αντιμετωπιστεί.

«Υπάρχει σκουριά μέσα στα κτίρια, η οποία πρέπει να αντιμετωπιστεί».

Τα ματιά τους δεκατέσσερα πρέπει να έχουν οι ιδιοκτήτες για χιαστί ρωγμές.

«Πρέπει στους τοίχους να μην υπάρχουν χιαστί ρωγμές και να ελέγχουμε τον σκελετό της πολυκατοικίας»

Όπως θα πουν οι ειδικοί, και οι κατοικίες χρειάζονται την συντήρηση τους που αν γίνεται όταν πρέπει με σωστό τρόπο θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια των ενοίκων.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις