ΕΛΛΑΔΑ. Απάτη, φοροδιαφυγή, ξέπλυμα «μαύρου» χρήματος και μια εγκληματική οργάνωση με διευθυντής της γνωστό τηλεοπτικό παραγωγό και παρουσιαστή εντοπίζει πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, το οποίο διαβάστηκε ήδη στην οικονομική εισαγγελία.

Μάλιστα, διατάχθηκε η δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών του γνωστού παρουσιαστή αρκετών σόου, καθώς εντοπίστηκαν ίχνη διάπραξης απάτης σε βάρος του ελληνικού δημοσίου που αγγίζει τα 22 εκατομμύρια ευρώ και ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Το 90σελιδο πόρισμα καταλήγει σε εντολή για δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών και των εταιριών του γνωστού παραγωγού αλλά και 7 στενών συνεργατών του.

Στις σελίδες του πορίσματος περιγράφεται το στήσιμο «μαϊμού» εταιριών στο εξωτερικό, κυρίως στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ γίνεται και λόγος για τουλάχιστον 13 εταιρίες, με εκπροσώπους «αχυρανθρώπους». Στις εικονικές εταιρίες ο παραγωγός φέρεται να εμφανίζει ως συμβεβλημένους με αυτές τους συνεργάτες του και τους εργαζόμενους του.

Κατά τους ελεγκτές, με αυτό τον τρόπο δεν κατέβαλε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, ενώ μετάφερε μαύρο χρήμα το οποίο «καθάριζε» στην Ελλάδα. Στα συμπεράσματα του πορίσματος σημειώνεται ότι δεν κατέβαλε ΦΠΑ, τον οποίο όμως εισέπραττε, ενώ γίνεται λόγος για ένταξη εταιρίας του σε πρόγραμμα ενίσχυσης επιχειρήσεων που τρέχει στο Υπουργείο Ανάπτυξης και φέρεται να του είχε εγκριθεί χρηματοδότηση σχεδόν 10 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία όμως, πιθανότατα δεν έχει εκταμιευθεί ακόμα.

Από την Αρχή «έφυγαν» 21 διατάξεις δέσμευσης προς τραπεζικά ιδρύματα και υποθηκοφυλακεία, ενώ το πόρισμα έχει διαβιβαστεί στον Οικονομικό Εισαγγελέα που θα διενεργήσει την προκαταρτική έρευνα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις