ΕΛΛΑΔΑ. Παρούσες δηλώνουν οι εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό για την κατασκευή των τριών νοσοκομείων σε Σπάρτη, Κομοτηνή και Θεσσαλονίκη. Μετά από την ανακοίνωση του Ίδρύματος Σταύρος Νιάρχος που είναι και ο δωρητής για την κατασκευή τους όπου σημειώθηκε πως οι προσφερόμενες τιμές ήταν αρκετά πάνω από το προϋπολογισμένο τίμημα δημιουργήθηκε μια ατμόσφαιρα αντιδράσεων τόσο από την πλευρά των κομμάτων όσο και από τους ίδιους τους συμμετέχοντες.

Από την πλευρά της η ΑΒΑΞ, όπως έκανε γνωστό ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΒΑΞ, Κωνσταντίνος Μιτζάλης σε συνάντηση με δημοσιογράφους, απέστειλε επιστολή με την οποία αιτιολογεί το προσφερόμενο τίμημα υπογραμμίζοντας πως είναι στη διάθεση του Ιδρύματος για περαιτέρω εξηγήσεις.

Όμως, σύμφωνα με πληροφορίες και άλλοι συμμετέχοντες δηλώνουν παρόντες στον διαγωνισμό για διευκρινίσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι οι τιμές που προσφέρθηκαν, δόθηκαν βάσει των προδιαγραφών και των μελετών οι οποίες υπήρχαν για την κατασκευή των τριών νέων νοσοκομειακών μονάδων.

Επί της ουσίας δεν μιλάμε για ένα νεκρό διαγωνισμό καθώς μετά την ανακοίνωση του Ι. Σ. Νιάρχος φαίνεται ότι μπορεί να υπάρξει κάποια κινητικότητα για να βρεθεί ένας κοινός τόπος συνεννόησης και να μπορέσουν τα μεγάλα αυτά έργα να οδηγηθούν σε υλοποίηση προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες περίθαλψης σε Κομοτηνή, Θεσσαλονίκη και Σπάρτη.

Να θυμίσουμε πως τα έργα είναι προϋπολογισμένου κόστους - σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί - περίπου 500 εκατ. ευρώ. Τα τρία νοσοκομεία που επιχειρείται η υλοποίηση τους μέσω δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος είναι το Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης ΙΣΝ, το Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, το Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής ΙΣΝ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις