ΚΡΗΤΗ. Ο καλλιτέχνης κατηγορείται ότι βίαζε και εξέδιδε ένα νεαρό αγόρι από την ηλικία των 11 ετών. Γνωστός λυράρης, ο οποίος συνεργάστηκε με τον Γ.Ρ., ξεσπά μιλώντας στο iefimerida.gr για τον άνθρωπο που -όπως λέει χαρακτηριστικά- «ξεφτίλισε τους καλλιτέχνες της Κρήτης».

Ο πασίγνωστος λυράρης λέει στο iefimerida.gr: «Τον ξέρω που να μην τον ήξερα τον αλήτη. Έχω σοκαριστεί πάρα πολύ. Έχω νευριάσει πάρα πολύ, γιατί δεν είχα καταλάβει ποτέ τίποτα. Θέλω να τον φτύσω. Θα ήθελα να τον είχα μπροστά μου και να του έδινα μία ευκαιρία. Να έβγαζα ένα πιστόλι και να του το ακουμπούσα επάνω στο τραπέζι. Και να του πώ: "Εάν σου έχει μείνει μιά στάλα ντροπής, ένα κύτταρο εγκεφάλου, αυτοκτόνησε μόνος σου, για να τελειώνει η ιστορία".

»Εγώ τον γνώριζα για οικογενειάρχη. Ο γιός του είναι λαουτιέρης. Έφτιαχνε λαούτα και άλλα όργανα. Ο εγγονός του παίζει και αυτός μουσική. Ο αδελφός του λυράρης κι αυτός. Ο ανιψιός του και αυτός πολύ καλός λυράρης. Ούτε κατά φαντασία δεν θα περνούσε κάτι τέτοιο από το μυαλό μου. Αυτός παλιά ήταν δάσκαλος σε μουσικά σχολεία. Όπως πολλοί λυράρηδες του Ηρακλείου. Εάν δεν κάνω λάθος ήταν σε δημοτικά σχολεία. Είχε ένα καφενείο στο χωριό του και έπαιζε και εκεί μουσική. Παίζαμε και μαζί σε διάφορες εκδηλώσεις».

Ηράκλειο Κρήτης: «Είναι κάτι πολύ άγριο αυτό που μάθαμε -Ερχόταν στις συναυλίες με τα παιδιά και τα ανίψια του»

«Ήταν καλός μουσικός. Αυτό που μάθαμε και εμείς, ήταν ότι γνώριζε την οικογένεια του μικρού αγοριού και από εκεί κατάφερε και το προσέγγισε. Είναι κάτι πολύ άγριο αυτό που μάθαμε. Γιατί στις συναυλίες, αλλά και στον σύλλογο καλλιτεχνών που συμμετέχουμε πολλοί καλλιτέχνες, ερχόταν με τα παιδιά του, τα ανίψια του. Πού να φανταστούμε τι έκανε. Εάν είναι αλήθεια όλα αυτά, θα πρέπει να τιμωρηθεί με την αυστηρότερη ποινή που προβλέπει ο νόμος».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις