Όλο και περισσότεροι καταλαβαίνουν πλέον πως το νερό την βρύσης είναι ακατάλληλο για πόση. Μέσα σε αυτό έχουν εντοπιστεί διάφορες χημικές ουσίες, οι οποίες αποτελούν απειλές για την υγεία σας. Το νερό της βρύσης σας ίσως να περιλαμβάνει ορισμένες απ’ αυτές, μιας και η ύπαρξη και η περιεκτικότητά τους διαφέρει από περιοχή σε περιοχή.

Ωστόσο, για να καταλάβετε καλύτερα γιατί πρέπει ν’ αποφεύγετε την κατανάλωση αφιλτράριστου νερού, θα ήταν καλό να μάθετε περισσότερα γι’ αυτές τις ουσίες. Στο παρόν άρθρο, θα ενημερωθείτε σχετικά με τα βλαβερά χημικά που έχουν εμφανιστεί στο νερό της βρύσης. Έτσι, θα μάθετε γιατί η εγκατάσταση πιστοποιημένων από το N.S.F. φίλτρων νερού στο χώρο σας πρέπει να γίνει μια απ’ τις προτεραιότητές σας.

Συσκευές, που φέρουν αυτή την πιστοποίηση μπορείτε να βρείτε εδώ.

Τα Πιο Επικίνδυνα Χημικά που Υπάρχουν στο Νερό της Βρύσης

#1 Χλώριο και Παράγωγα του Χλωρίου

Το χλώριο και τα παράγωγά του είναι ίσως τα πιο διαδεδομένα στοιχεία για την επικινδυνότητά τους. Το συγκεκριμένο χημικό μπαίνει υποχρεωτικά στις δεξαμενές του νερού για την απολύμανσή του. Παρ’ όλα αυτά, το υπολειμματικό χλώριο είναι ένα απ’ τα πιο επικίνδυνα χημικά αφού έχει σχετιστεί με την εμφάνιση σοβαρών ασθενειών.

#2 Μόλυβδος

Ο μόλυβδος ανήκει στην κατηγορία των βαρέων μετάλλων και είναι ένα επικίνδυνο στοιχείο που πρέπει ν’ απομακρύνετε απ’ το νερό πριν το καταναλώσετε. Το συγκεκριμένο στοιχείο έχει ονομαστεί ως ένα απ’ τα πιο βλαβερά χημικά για τη δημόσια υγεία. Ο μόλυβδος περνά στο νερό είτε από τα βιομηχανικά απόβλητα είτε από τις παλιές σωληνώσεις.

#3 Ίνες Αμιάντου

Είναι πιθανό πως έχετε ήδη ακούσει πως οι ίνες αμιάντου είναι μια απειλή για τον οργανισμό σας. Πλέον είναι γνωστό πως ο αμίαντος είναι καρκινογόνος και θα πρέπει να αποφεύγετε την επαφή μ’ αυτόν. Ωστόσο, τις προηγούμενες δεκαετίες, ο αμίαντος χρησιμοποιούνταν ευρέως στη δημιουργία κραμάτων για τις σωληνώσεις. Έτσι, η διάβρωσή τους απελευθερώνει τις ίνες αμιάντου στο νερού.

#4 Αρσενικό

Το αρσενικό, όπως και ο μόλυβδος, είναι ένα πολύ επικίνδυνο βαρέο μέταλλο, και μάλιστα ένα απ’ τα τοξικότερα στοιχεία της κατηγορίας. Αυτό το ιχνοστοιχείο περνάει στο νερό μέσα από τα βιομηχανικά απόβλητα. Οι επιδράσεις του αρσενικού είναι σοβαρές αφού μπορεί να προκαλέσει δηλητηρίαση.

#5 Φυτοφάρμακα

Ο υδροφόρος ορίζοντας έχει μολυνθεί από διάφορες ουσίες και χημικά που χρησιμοποιούνται στη γεωργία και την κτηνοτροφία. Έτσι, δεν είναι ασυνήθιστο να βρεθούν στο νερό ίχνη από φυτοφάρμακα, ζιζανιοκτόνα, εντομοκτόνα, αλλά και από φαρμακευτικές ουσίες. Όλα αυτά είναι επικίνδυνα για την υγεία σας.

Ο Αποτελεσματικότερος Τρόπος για τον Καθαρισμό του Νερού

Όποια κι αν είναι τα χημικά που περιέχει το νερό της περιοχής σας, θα πρέπει να βρείτε τον καλύτερο τρόπο για να τ’ απομακρύνετε. Ένα αξιόπιστο σύστημα καθαρισμού του νερού είναι αυτό με τα πιστοποιημένα από το N.S.F. φίλτρα νερού, τα οποία μπορούν να συγκρατήσουν τις βλαβερές οργανικές κι ανόργανες ουσίες. Τα συστήματα αυτά δουλεύουν με ειδικό φίλτρο ενεργού φαρμακευτικού άνθρακα και πολλαπλές φυσικές μεμβράνες που μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες σας.

Τα πιστοποιημένα από το N.S.F. φίλτρα νερού σας προσφέρουν την πιο αξιόπιστη λύση για τον καθαρισμό του νερού σε οποιονδήποτε χώρο. Βρείτε το σύστημα που σας βολεύει για ν’ αφαιρέσετε αποτελεσματικά όλα τα επιβλαβή χημικά στοιχεία που απειλούν τόσο εσάς όσο κι αυτούς που αγαπάτε.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα φίλτρα νερού συμβουλευτείτε τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://cy.camelotwater.com/.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις