ΕΛΛΑΔΑ. Ένιωσε πως γεννήθηκε ξανά, πως μπορούσε να αναπνέει διαφορετικά, να ελπίζει αλλιώς. Για τη νέα της ζωή και την εμπειρία της από τη μεταμόσχευση πνευμόνων μίλησε η Δήμητρα Ντίλιου.

Μιλώντας στο Mega, έστειλε το δικό της «ευχαριστώ» στον γιατρό της Ανδρέα Ηλιάδη.

Η 28χρονη Δήμητρα προχώρησε σε μεταμόσχευση και στους δύο πνεύμονες πριν από τέσσερις μήνες. Η ζωή της πριν από τη μεταμόσχευση ήταν επίπονη.

«Η ζωή μου πριν τη μεταμόσχευση ήταν αρκετά δύσκολη, αρκετά επώδυνη και επίπονη, γιατί ανά 15 ημέρες ήμουν στο νοσοκομείο και 24 ώρες το 24ωρο ήμουν με οξυγόνο. Αυτό σημαίνει ότι με περιόριζε σε όλες μας τις μετακινήσεις, δεν είχα κοινωνική ζωή, δεν μπορούσα να δω από κοντά τους φίλους μου. Ήταν αρκετά δύσκολα», είπε.

Τότε στη ζωή της ήρθε ο γιατρός Ανδρέας Ηλιάδης, ο οποίος της έδωσε ελπίδα.

«Ο κος Ανδρέας είναι πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Ήρθε στη ζωή μου, γιατί ήταν το πρώτο τηλεφώνημα για ένα μόσχευμα που είχε βρεθεί, αλλά δεν μου έκανε. Όταν είχε έρθει στα Γιάννενα ήρθε και στο σπίτι μου, ήθελε να με γνωρίσει. Μου έδωσε τεράστια δύναμη και μου είπε ''μη φοβάσαι, είμαι δίπλα σου, θα το παλέψουμε μαζί''. Πρώτα είναι άνθρωπος και μετά γιατρός. Από τότε κάθε μέρα με παίρνει τηλέφωνο για να δει πως είμαι, είναι δίπλα μου, είναι κομμάτι της ζωής μου. Είμαι δίπλα του και στηρίζουμε ο ένας τον άλλον» τόνισε η νεαρή γυναίκα.

Όπως συμπλήρωσε, μετά τη μεταμόσχευση ένιωσε πως γεννήθηκε ξανά.

«Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου την οικογένεια που μου χάρισε απλόχερα αυτό το δώρο. Μόνο ευγνωμοσύνη και σεβασμό μπορώ να νιώσω», κατέληξε η Δήμητρα.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις