ΕΛΛΑΔΑ. Ξεκίνησε η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς την Αττική, με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη στο ρεύμα εισόδου τόσο στην Εθνική Οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών-Λαμίας.

Ειδικότερα όπως ενημερώνει η Τροχαία σχηματίζονται ήδη ουρές αυτοκινήτων τόσο στα διόδια Ευλευσίνας, όσο και στα διόδια Αφιδνών, όπου παρατηρείται ανάσχεση περίπου 200 μέτρων. Αυξημένη είναι η κίνηση και στην είσοδο της Αττικής Οδού, στην Ελευσίνα.

Για το σκοπό αυτό επί ποδός βρίσκονται οι άντρες της τροχαίας, η οποία έχει θέσει σε εφαρμογή αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Ήδη από το μεσημέρι της Δευτέρας η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται με δυσκολία στους εξής δρόμους:

  • στην εθνική οδό Αθηνών- Κορίνθου από το ύψος της Κορίνθου προς την Κινέτα
  • στην εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας κατά μήκος της Υλίκης έως τα διόδια της Θήβας, και
  • από βορειά και νοτιά Εύβοια προς την Χαλκίδα

Υπενθυμίζεται ότι έως τις 22:00 το βράδυ στο ρεύμα εισόδου υπάρχει απαγόρευση κίνησης των φορτηγών αυτοκινήτων μεγίστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.

Δύο είσοδοι «ελεύθερες» στα διόδια Μαλγάρων

Δύο είσοδοι «ελεύθερες», για τη διέλευση των οχημάτων δόθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας, στα διόδια των Μαλγάρων προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων από και προς Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρθηκε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Τμήμα Τροχαίας Αυτοκινηδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Θεσσαλονίκης , μέχρι αυτή την ώρα η κίνηση των οχημάτων στα διόδια Μαλγάρων ήταν ήπια, με το πέρας όμως των ωρών «πυκνώνει» όλο και περισσότερο.

Να σημειωθεί πως η πρώτη είσοδος «ελευθέρας» από τα διόδια, δόθηκε λίγα λεπτά μετά τις 12.00 το μεσημέρι, ενώ η δεύτερη δόθηκε λίγα λεπτά πριν τη 1.00 το μεσημέρι.

Χωρίς βροχές η επιστροφή στην Αθήνα

Νωρίτερα ο Κώστας Λαγουβάρδος μιλώντας στο CNN Greece, ανέφερε ότι χιλιάδες πολίτες θα ταξιδέψουν προς την πρωτεύουσα με αίθριο καιρό χωρίς βροχές.

Σύμφωνα με τον Κώστα Λαγουβάρδο, καλή αναμένεται να είναι επίσης η επιστροφή των εκδρομέων στις περιοχές της Πελοποννήσου, των Κυκλάδων, της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα, καθώς δεν προβλέπονται βροχές.

«Από το μεσημέρι της Δευτέρας αναμένονται βροχές στην ηπειρωτική χώρα, τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τη Θράκη», λέει ο στο CNN Greece.

Οι βροχοπτώσεις θα εξασθενίσουν τις βραδινές ώρες της Δευτέρας και να ενισχυθούν πάλι την Τρίτη του Πάσχα (18/4).

«Η θερμοκρασία δεν παρουσιάζει ιδιαίτερη μεταβολή, εκτός από τις περιοχές που θα βρέξει, όπου αναμένεται να υπάρχει μια μικρή πτώση», προσθέτει ο κ. Λαγουβάρδος.

Επισημαίνει ότι, το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, βροχερός ήταν ο καιρός στην ανατολική Μακεδονία και τη δυτική Ελλάδα.

Οι συνθήκες που αναμένονται στο οδικό δίκτυο το απόγευμα της Δευτέρας 17/04

Ειδικότερα, «από το πρωί της Δευτέρας (17/04) τα φαινόμενα ενισχύονται και επεκτείνονται στο σύνολο των ηπειρωτικών καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις καταιγίδες, σε κάποιες περιπτώσεις, θα συνοδεύουν ισχυρές ριπές ανέμου. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι σε Θεσσαλία και Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Σποραδικές βροχές ενδέχεται να σημειωθούν και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη», προσθέτει ο ίδιος.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις