ΚΕΡΚΥΡΑ. Σε 8 χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της ασέλγειας σε βάρος δύο μαθητριών του ηλικίας 9 ετών καταδικάστηκε στις αρχές τους προηγούμενου Ιουλίου ένας 52χρονος δάσκαλος από την Κέρκυρα.

Σήμερα, μετά το Εφετείο που έγινε, η ποινή του έπεσε στα 5,5 έτη.

«Αυτός ο δάσκαλος ήταν 28 χρόνια εν ενεργεία και δεν ξέρω πόσα είχε ενοχλήσει, πόσα δε μιλήσανε, πόσοι γονείς δεν κατήγγειλαν. Γιατί είχε ακουστεί ότι τον είχαν διώξει και από άλλα σχολεία. Αν πραγματικά είχε μετανιώσει, θα ζητούσε μία συγγνώμη, θα παραδεχόταν το λάθος του και θα ζητούσε μία συγγνώμη πρώτα σε αυτά τα παιδάκια και μετά στις οικογένειές τους», λέει η μητέρα ενός εκ των θυμάτων.

Ντοκουμέντα

To Mega παρουσιάζει εικόνες ντοκουμέντο που δείχνει τον δάσκαλο σε περίεργες πόζες με μαθήτριά του.

«Δε μου άρεσε αυτό που έβλεπα. Εντάξει να είναι ένας δάσκαλος, φιλικός με τα παιδάκια, προς Θεού, αλλά όχι σε αυτόν τον βαθμό» λέει μητέρα μαθήτριας.

Η 16χρονη σήμερα κόρη της σε ηλικία μόλις 9 ετών βίωσε τα όσα φρικιαστικά περιέγραψε στους αστυνομικούς. Από τη δεύτερα δημοτικού, ο 52χρονος δάσκαλος άρχισε να την προσεγγίζει σε διαλείμματα και εκδρομές. Όταν πια κέρδισε την εμπιστοσύνη της, την έβαζε να κάθεται στα γόνατά του και να τη θωπεύει σε διάφορα σημεία του σώματος της.

– Πόσο καιρό γινόταν αυτό;
– Γινόταν μήνες. Δύο, τρεις μήνες ήταν που ήταν πιο επίμονος πιστεύω.

Παρόμοια ήταν η νοσηρή τακτική που ακολούθησε και σε ένα άλλο 12χρονο κοριτσάκι, το οποίο ομοίως βρήκε το θάρρος και μαζί με τους γονείς του τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.

«Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Δέχτηκε κάποιες από αυτές και που καταδικάστηκε. Αρνήθηκε ότι τις άγγιξε μέσα από το εσώρουχα και παραδέχτηκε μόνο τις πράξεις πάνω από το εσώρουχο», σημειώνει από την πλευρά του ο δικηγόρος του 52χρονου.

Το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικά πρότερου σύννομου βίου στον 52χρονο δάσκαλο, ο οποίος μέσω του δικηγόρου του δήλωσε μετανιωμένος για τις πράξεις του.

«Ζήτησε συγγνώμη από το δικαστήριο ότι ήταν τυχαίες κινήσεις. Δεν είχε καταλάβει τη συνέπεια των πράξεων» είπε ο δικηγόρος του 52χρονου.

«Ένα βράδυ δεν άντεξε και μου τα είπε όλα»

«Ένα βράδυ ήρθε η κόρη μου στο σπίτι και μου είπε ότι ο δάσκαλός της, της έκανε μία χειρονομία στα γεννητικά όργανα» αποκάλυψε μητέρα μαθήτριας.

Και κάπως έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι αυτής της φρικιαστικής ιστορίας με τη δικαστική διαδικασία μάλιστα να κρατά σχεδόν 6 χρόνια.

Η μητέρα της ανήλικης περιγράφει αποκλειστικά στο LIVE NEWS το πώς ο 52χρονος κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη της μικρής και στη συνέχεια να εκτονώσει πάνω της τις αρρωστημένες ορέξεις του.

«Είχαν μία οικειότητα. Της έδινα κολατσιό στο σχολείο και μου το έφερνε πίσω γιατί την κέρναγε ο δάσκαλος και μου είπε ότι κερνούσε και άλλα παιδάκια. Της έλεγε διάφορα, ότι είναι η γυναίκα της ζωής του, 9 χρονών παιδάκι, αν είναι δυνατόν. Και έλεγε: ‘δε θέλω καμία μεγάλη, εσύ είσαι η γυναίκα της ζωής μου’. Κάποια στιγμή της είπε να του πιάσει το γενετικό όργανο και η κόρη μου αρνήθηκε και λέει: ‘έλα θα σου αρέσει και αυτά που λέμε να μην τα λες στη μαμά σου, δεν πρέπει η μαμά σου να μάθει τίποτα. Ούτε ότι σε κερνάω’».

Η μητέρα σοκαρισμένη άκουγε την 9χρονη κόρη της να περιγράφει τα όσα φρικιαστικά βίωνε επί μήνες. Δεν έχασε στιγμή και αμέσως κατήγγειλε το γεγονός στην αστυνομία.

«Πήγα στην αστυνομία, έκανα την καταγγελία. Πιέστηκε με πάρα πολλά και δεν την άρεσε η χειρονομία που της έκανε. Και της είπα όμως, ίσως αυτό να τη φόβισε, ότι αυτός ο άνθρωπος δε σε βλέπει σαν παιδάκι, σε βλέπει σαν μεγάλη γυναίκα. Της το είπα και αυτό και έβαλε τα κλάματα. Σκεφτείτε τώρα, ένα παιδάκι 9 χρονών τι μπορεί να ξέρει;».

Η ποινή του 52χρονου μετά το εφετείο μειώθηκε σε 5 χρόνια και 5 μήνες κάθειρξη.

«Κάποιες φορές μου έλεγε πιο παλιά ότι ‘φοβάμαι μαμά μήπως μου ξανασυμβεί κάτι τέτοιο’. Εγώ της απαντούσα: ‘δε θα σου ξανασυμβεί γιατί τώρα ξέρεις’».

Ο 52χρονος δούλευε ως δάσκαλος σε σχολείο σχεδόν για 3 δεκαετίες.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις