Τα τελευταία χρόνια οι διαδικτυακές πλατφόρμες έχουν όλο και μεγαλύτερη απήχηση στο κοινό. Μάλιστα, έρευνες δείχνουν ότι οι Έλληνες αφιερώνουν πάρα πολλές ώρες στο ίντερνετ και σε διάφορες δημοφιλείς πλατφόρμες. Είναι τόσο καταλυτικός ο ρόλος της τεχνολογίας στη ζωή μας, που το διαδίκτυο μάς συνοδεύει σε όλες μας τις δραστηριότητες. Μια αγαπημένη δραστηριότητα είναι και το πόκερ, το οποίο -πλέον- μπορούμε να το απολαύσουμε και μέσω ενός διαφορετικού τύπου παιχνιδιού, του zoom.

Αν και στην αρχή φαντάζει περίεργη επιλογή, το «zoom poker» εξελίσσεται σε μια άκρως δημοφιλής λύση για πάρα πολλούς χρήστες. Απαιτεί πολύ γρήγορη δράση, καθώς ο παίκτης καλείται να πάρει άμεσα μια απόφαση, δεν μπορεί να χρονοτριβήσει κάνοντας κινήσεις με τα χέρια του, στοιχείο που κάνει το παιχνίδι άκρως ανταγωνιστικό. Επίσης, το zoom poker δίνει την ευκαιρία στους χρήστες να βελτιώσουν το χρόνο τους και την απόδοση τους στο πόκερ. Τα χέρια είναι πολλά περισσότερα, οι στρατηγικές είναι καινούργιες, ενώ μέσω του zoom poker δίνεται η ευκαιρία να παίξεις με ακόμα περισσότερους αντιπάλους.

Εξάλλου, ζούμε σε μια εποχή, που το διαδικτυακό πόκερ αποτελεί την κύρια και πρώτη επιλογή των οπαδών του. Αυτός είναι και ο λόγος που καθημερινά οι διαδικτυακές πλατφόρμες του ονλάιν πόκερ εξελίσσονται, παρέχουν ακόμα πιο αναλυτικές οδηγίες και ο κάθε χρήστης μπορεί να απολαύσει όλο και περισσότερες επιλογές. Τα γραφικά και τα εφέ είναι πιο εντυπωσιακά, υπάρχει η επιλογή του metaverse, της τεχνητής νοημοσύνης, αλλά και του live streaming. Δεν είναι τυχαίο που ο παραδοσιακός τρόπος αρχίζει και υποχωρεί και, πλέον, η πλειοψηφία των παικτών επιλέγει πιο προηγμένους και εξελιγμένους τρόπους παιχνιδιού του πόκερ. Ένας τέτοιος τρόπος είναι και το zoom poker.

Μέσω του zoom poker επιτυγχάνεται ένας από τους βασικότερους στόχους του παιχνιδιού, η διασκέδαση. Αναλυτικότερα, ο κάθε παίκτης μπορεί να αλληλεπιδράσει ακόμα πιο εύκολα με τους υπόλοιπους. Το παιχνίδι γίνεται πιο διαδραστικό, πιο άμεσο και, συν τοις άλλους, μέσω της επικοινωνίας με κάποιον παίκτη είναι πιο εύκολο να καταλάβεις και τις προθέσεις του. Επίσης, μέσω του zoom, είναι ακόμα πιο χρήσιμη η αξιοποίηση του HUD.

Για πάρα πολλούς επαγγελματίες παίκτες πόκερ, το HUD είναι απαραίτητο. Πρόκειται για μια διαφανή οθόνη, μέσω της οποίας παρουσιάζονται στοιχεία και δεδομένα στο χρήστη, δίχως να απαιτείται από τον ίδιο να κοιτάξει μακριά. Με άλλα λόγια, είναι σαν ένας προβολέας, που εμφανίζεται ακριβώς πάνω από την οθόνη του υπολογιστή και δείχνει οδηγίες, πληροφορίες ή δεδομένα.

Όσον αφορά την πρόσβαση στο zoom poker, είναι πάρα πολύ απλή. Γίνεται μέσω οποιασδήποτε ηλεκτρονικής συσκευής, είτε μέσω φορητού υπολογιστή είτε μέσω κινητού. Μάλιστα, πάρα πολλές διαδικτυακές πλατφόρμες πόκερ, όπως η PokerStars, παρέχουν αυτή την επιλογή στους χρήστες. Μοναδικό προαπαιτούμενο είναι η δωρεάν λήψη ενός λογισμικού. Αξίζει να σημειωθεί πως η PokerStars παρέχει και την επιλογή του «Home Game». Με αυτή την επιλογή, ο κάθε παίκτης μπορεί να διοργανώσει ιδιωτικά παιχνίδια πόκερ, να τα προσαρμόσει ανάλογα με τις προτιμήσεις του και στη συνέχεια απλά να καλέσει τους φίλους του να συμμετάσχουν.

Το μοναδικό που πρέπει να προσέξετε είναι πως μια διάσκεψη zoom διαρκεί ως 40 λεπτά. Ωστόσο, ένα παιχνίδι πόκερ τείνει να έχει λίγο μεγαλύτερη διάρκεια. Βέβαια, υπάρχει λύση, καθώς μπορείτε να εγκαταστήσετε το «Zoom Pro» με ένα χαμηλό οικονομικό αντίτιμο και με περισσότερες δυνατότητες. Η διαδικασία πληρωμής παραμένει η ίδια με αυτή που ισχύει σε κάθε παιχνίδι διαδικτυακού πόκερ. Η πληρωμή μπορεί να γίνει είτε μέσω PayPal, είτε μέσω Google Pay, Revolut, Apple Pay.

Πάμε τώρα να δούμε κάποιες ιδιαιτερότητες του zoom poker. Αφού δίνεται η ευκαιρία στους χρήστες να έχουν πολλά περισσότερα χέρια, κατ’ επέκταση θα έχουν και περισσότερα all-in-pots. Ένα ακόμα στοιχείο που, ενδέχεται να φέρει αρκετές ανατροπές στο παιχνίδι, είναι πως ένας παίκτης μπορεί να προστατεύσει περισσότερο τα blinds του. Αυτό συμβαίνει, γιατί στα περισσότερα παιχνίδια zoom poker συμμετέχουν, συνήθως, πάνω από 6 παίκτες. Από την άλλη πλευρά, ένα τεράστιο πλεονέκτημα είναι πως όταν λέτε «πάσο», δεν είναι απαραίτητο να περιμένετε να τελειώσει το χέρι, πριν σας μοιράσει ένα νέο.

Επομένως, η νίκη σε ένα παιχνίδι zoom poker εξαρτάται από πάρα πολλές μεταβλητές και παράγοντες. Το σίγουρο είναι πως πρόκειται για μια πολύ διαδραστική εμπειρία, όπως και όλα τα παιχνίδια του διαδικτυακού πόκερ.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις