ΕΛΛΑΔΑ. Ισχυρές καταιγίδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας (12/6) κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα, με μεγάλα ύψη βροχής και έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα, σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών/ meteo.gr.

Σύμφωνα με το σύστημα ανίχνευσης κεραυνών ΖΕΥΣ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12/6), στον ελλαδικό χώρο έχουν καταγραφεί 2.400 κεραυνοί. Παράλληλα, μεγάλα ύψη βροχής σημειώθηκαν στα ηπειρωτικά με το μεγαλύτερο ύψος βροχής να καταγράφεται στο Γεράκι Λακωνίας με 51 mm.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr τα οκτώ μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης έως τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (12/6), παρουσιάζονται στον ενσωματωμένο πίνακα της παρακάτω εικόνας:

Ο καιρός για Τρίτη 13 Ιουνίου

Στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την Ηπειρο, το βορειοδυτικό Αιγαίο και το μεσημέρι - απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη και θα σχηματιστούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 26 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν.

Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρωινές ώρες στα νότια βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Τετάρτη 14 Ιουνίου

Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά οπότε θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια, κυρίως στα ορεινά, μεμονωμένες καταιγίδες. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι, στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς 2 με 4 και στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 30 με 31 βαθμούς και στα νησιά τους 27 με 29 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός για την Πέμπτη 15 Ιουνίου

Αρχικά στα δυτικά και τα βόρεια και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω άνοδο στα νότια.

Ο καιρός για την Παρασκευή 16 Ιουνίου

Αρχικά στα δυτικά και βόρεια και βαθμιαία και στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν στα ανατολικά και νότια από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 5, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα ενισχυθούν έως 6 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Ο καιρός για το Σάββατο 17 Ιουνίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα κεντρικά, στα βόρεια και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα το απόγευμα στα δυτικά σταδιακά θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και στα δυτικά και νότια έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις