ΕΛΛΑΔΑ. Τρεις μήνες έχουν περάσει από το πολύνεκρο δυστύχημα στα Τέμπη, κι ενώ πολλοί είναι εκείνοι που -για διάφορους λόγους- επιθυμούν να ξεχαστεί, οι συγγενείς των 57 νεκρών, αλλά και οι επιζώντες της τραγωδίας μάχονται να το διατηρήσουν στην επικαιρότητα, ζητώντας, παράλληλα, δικαίωση.

Υπάρχει, ωστόσο και ο 21χρονος Γεράσιμος – Ιάσονας, ο οποίος εξακολουθεί να παλεύει για τη ζωή του, όντας ο μοναδικός επιζών από το πρώτο βαγόνι του μοιραίου Intercity, το οποίο κάηκε ολοσχερώς, μετά από την έκρηξη που σημειώθηκε κατά τη σφοδρή σύγκρουσή του με την εμπορική αμαξοστοιχία. Όλους αυτούς τους μήνες βρίσκεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, με τους γονείς του να βρίσκονται μονίμως στο πλευρό του.

Όπως αποκάλυψε ο πατέρας του, ο Γεράσιμος – Ιάσονας ανοίγει, πλέον, τα μάτια του, αλλά ακόμη δεν έχει καμία επαφή με το περιβάλλον και πρόκειται να μεταφερθεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο της Γερμανίας. «Τώρα μόλις βγήκα από την εντατική. Φεύγουμε για τη Γερμανία. Πρώτα ο Θεός, το παιδί θα μεταφερθεί εκεί σε κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο. Άνοιξε τα μάτια του, αλλά δεν έχει επαφή με το περιβάλλον. Ανάψτε ένα κεράκι για εκείνον και θα σας τα πω όλα, όταν γυρίσουμε, με το καλό, από την Γερμανία», δήλωσε σχετικά.

Σύμφωνα, πάντως, με τις τελευταίες εξελίξεις, η προγραμματισμένη αεροδιακομιδή του Γερασίμου – Ιάσονα στη Γερμανία ακυρώθηκε από το κέντρο αποκατάστασης στο Ανόβερο, με τους θεράποντες ιατρούς να ανακοινώνουν πως θα επικοινωνήσουν εκ νέου, για να κανονίσουν την αεροδιακομιδή του ΕΚΑΒ που θα τον μεταφέρει με στρατιωτικό αεροσκάφος. Το «ταξίδι ελπίδας» αναβλήθηκε λόγω κάποιου προβλήματος στο κέντρο αποκατάστασης, το οποίο είναι εξειδικευμένο στις εγκεφαλικές κακώσεις.

Δείτε το ρεπορτάζ:

Πηγή: newsbreak.gr

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις