ΚΩΣ. Εκδόθηκε το ιατροδικαστικό πόρισμα για την 27χρονη Αναστάζια και εστάλη στην ανακριτική και εισαγγελική Αρχή, ενώ συμπληρωματική κατάθεση έδωσε ο Πολωνός σύντροφός της.

Δολοφονική ενέργεια έδειξε η νεκροψία - νεκροτομή της 27χρονης Αναστάζια στην Κω. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κοπέλα, η οποία βρέθηκε νεκρή μέσα σε σακούλα και σκεπασμένη με κλαδιά, μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από το σπίτι του άνδρα από το Μπαγκλαντές, ο οποίος έχει συλληφθεί ως βασικός ύποπτος, φέρεται να βρήκε μαρτυρικό θάνατο από ασφυξία.

Η γυναίκα φέρεται να δολοφονήθηκε Δευτέρα ή Τρίτη, χωρίς όμως να είναι ακόμα γνωστός ο χρόνος του θανάτου της.

«Ήταν μια δύσκολη νεκροψία. Ο θάνατος ήταν ασφυκτικός όμως δεν μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν έχει προκληθεί από ανθρώπινο χέρι ή από σχοινί», ανέφερε ο ιατροδικαστής, σύμφωνα με το Mega.

Σημειώνεται ότι ο 28χρονος σύντροφος της νεαρής κοπέλας κλήθηκε εκ νέου σήμερα το απόγευμα στην ανακρίτρια, προκειμένου να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το περιστατικό. Είναι η δεύτερη φορά, που μέσα στην ίδια μέρα καλείται να δώσει εξηγήσεις, καθώς το πρωί της Δευτέρας ο 28χρονος από την Πολωνία εξετάστηκε τόσο από την ανακρίτρια όσο και από τους αστυνομικούς.

Οι Αρχές συνεχίζουν την έρευνα στην περιοχή, για να βρουν επιπλέον στοιχεία που θα δέσουν την υπόθεση. Στο μεταξύ, προθεσμία να απολογηθεί την Τετάρτη πήρε ο 32χρονος, που έχει συλληφθεί ως ο τελευταίος που είδε την κοπέλα.

Τα δύο ερωτήματα για τη δολοφονία

Μάλιστα, τις τελευταίες ώρες υπάρχουν ερωτήματα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι ο δράστης ή οι δράστες, ενδεχομένως και με τη βοήθεια συνεργών, επιχείρησαν να αποπροσανατολίσουν τις Αρχές.

Το πρώτο ερώτημα αφορά στο κινητό της 27χρονης, που είχε βρεθεί από περαστικό πολίτη, χωρίς την κάρτα SIM σε εγκαταλελειμμένο σπίτι. Και αυτό διότι, το σημείο είχε ελεγχθεί και τις προηγούμενες ημέρες πριν βρεθεί χωρίς αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ερώτημα αφορά το σημείο, που βρέθηκε η σορός της κοπέλας. Ήταν ένα σημείο που είχε ελεγχθεί πολλές φορές από τις ομάδες ερευνών.

«Δεν έκανα τίποτα» είπε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές

Στο μεταξύ, προθεσμία για να απολογηθεί την Τετάρτη, 21 Ιουνίου, ζήτησε και έλαβε ο 32χρονος από το Μπαγκλαντές που αποτελεί τον νούμερο ένα ύποπτο των Αρχών για τη δολοφονία της 27χρονης Πολωνής Αναστάζια.

Ο άνδρας -που κατηγορείται για «αρπαγή» της κοπέλας- βγαίνοντας από τα γραφεία του ανακριτή, είπε στους δημοσιογράφους που τον περίμεναν: «Δεν έχω κάνει τίποτα».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 32χρονος θα απολογηθεί την Τετάρτη για την κατηγορία της αρπαγής της, αφού με μέχρι στιγμής δεδομένα και τα στοιχεία που υπάρχουν εναντίον του δεν άλλαξε η κατηγορία σε κάποιο βαρύτερο αδίκημα ή κακούργημα.

Όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο δικηγόρος του 32χρονου, εκείνος δεν ξέρει ότι έχει εντοπιστεί η σορός της. Μάλιστα, ο ίδιος υποστηρίζει ότι είναι αθώος, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να υπάρχει δεύτερο πρόσωπο που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Στο «κάδρο» των ερευνών και ο συγκάτοικος

Πέραν του Μπαγκλαντεσιανού, οι Αρχές έχουν θέσει στο στόχαστρό τους και τον Πακιστανό συγκάτοικό του. Υλικό από κάμερες ασφαλείας από διπλανές κατοικίες δείχνουν τον Μπαγκλαντεσιανό να μπαίνει με την 27χρονη στο σπίτι του. Ωστόσο, ο συγκάτοικός του υποστήριξε στις Αρχές ότι ουδέποτε συνέβη κάτι τέτοιο, με την αστυνομία να πιστεύει ότι λέει ψέματα.

Σημαντικά είναι και τα στοιχεία που προέρχονται από την ανάλυση γενετικού υλικού, καθώς DNA της Αναστάζια βρέθηκε στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού. Ήδη, τις προηγούμενες ημέρες, οι Αρχές είχαν πάρει γενετικό υλικό της κοπέλας από το δωμάτιο που διέμενε, προκειμένου να το συγκρίνουν με τα υπόλοιπα ευρήματα.

Ένα άλλο ζήτημα αφορά στο κινητό της Αναστάζια, που εντοπίστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου σε εγκαταλελειμμένο κτήριο στο Μαρμάρι από έναν άνδρα, ο οποίος εργάζεται ως σεκιούριτι. Οι Αρχές διαπίστωσαν ότι από το κινητό είχε αφαιρεθεί η κάρτα SIM, γεγονός που ενισχύει το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας.

Το εγκαταλελειμμένο σπίτι ωστόσο που βρέθηκε το κινητό δεν έχει καμία σχέση με το τελευταίο στίγμα που έδωσαν οι κεραίες, στην περιοχή Τιγκάκι, στις 4:16 τα ξημερώματα της 13ης Ιουνίου, αλλά ούτε και με το σημείο που είπε ο Μπαγκλαντεσιανός ότι άφησε την 27χρονη. Αντίθετα, εντοπίστηκε πολύ κοντά στο σπίτι του Μπαγκλαντεσιανού- περίπου 500 μέτρα- με τις αστυνομικές Αρχές να πιστεύουν ότι κάποιος το πέταξε εκεί.

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις