ΕΛΛΑΔΑ. Σύντομο αλλά ιδιαίτερο ζεστό τετ α τετ είχαν το βράδυ της Τρίτης (20/6) η Δέσποινα Βανδή και ο γνωστός διασώστης - ακτιβιστής, Ιάσονας Αποστολόπουλος μετά την προβολή της ταινίας «Meditteraneo» στον κινηματογράφο ΒΟΞ στα Εξάρχεια, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε συζήτηση με τους ηθοποιούς της ταινίας, Βασίλη Μπισμπίκη και Γιώτα Φέστα, καθώς και με τον γνωστό διασώστη, Ιάσονα Αποστολόπουλο.

Τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος Θοδωρής Χονδρόγιαννος.

  • Και δημοφιλής τραγουδίστρια μίλησε με τον Ιάσονα Αποστολόπουλου, δίνοντάς του συγχαρητήρια για το έργο του, με τον ίδιο να την κοιτά με προσοχή, δίχως να την διακόπτει.

Αρχικά, η Δέσποινα Βανδή σημείωσε ότι όταν «μαζί με το κακό υπάρχει η ανθρωπιά, υπάρχει ελπίδα για την ανθρωπότητα», ενώ στη συνέχεια λέει προς στον Ι. Αποστολόπουλο «είναι σημαντική η παρουσία σου».

Μάλιστα κατά τη διάρκεια του διαλόγου, δίπλα από τη Δέσποινα Βανδή φαίνεται και ο Βασίλης Μπισμπίκης, ο οποίος βρίσκεται στο καστ της ταινίας και ο οποίος περνώντας μιλά σε κάποιους συγγενείς του Ιάσωνα Αποστολόπουλου λέγοντάς τους, με συγκίνηση, «να τον χαίρεστε».

Ο Βασίλης Μπισμπίκης ανέφερε μάλιστα ότι μετά από αυτή την ταινία ένιωσε ξανά πως έχει νόημα να είσαι ηθοποιός, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Φωτεινή Λαμπρίδη.

  • Mediterraneo

Σημειώνεται ότι η ταινία Mediterraneo είναι μία ελληνική συμπαραγωγή βασισμένη στην αληθινή ιστορία του Όσκαρ Καμπς, ιδρυτή της ΜΚΟ Open Arms, η οποία ασχολείται με τη διάσωση προσφύγων στη Μεσόγειο.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος πέρυσι έγινε το πρόσωπο των ημερών, για έναν λόγο πέραν του συνήθους γι’ αυτόν δηλαδή τού έργο του.

Τότε πολιτικά κόμματα και εκατοντάδες χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντέδρασαν έντονα καταγγέλλοντας κυβερνητική παρέμβαση, για την ακύρωση της βράβευσής του, από την ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στην εκδήλωση για την Επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος είχε ανακοινωθεί πως θα λάβει τιμητική βράβευση για το έργο του από την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, μέχρι που λίγες ώρες πριν την εκδήλωση, μία δημόσια παρέμβαση του τότε βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μπογδάνου, «ανακοίνωσε» την ακύρωση της βράβευσης, πριν καν το υπουργείο Εξωτερικών που μοιράζεται την ευθύνη των τιμητικών διακρίσεων ενημερώσει το ίδιο το τιμώμενο πρόσωπο, και χωρίς να υπάρξει καμία επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Προεδρία της Δημοκρατίας.

(*) Με πληροφορίες από το διαδίκτυο..

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις