ΕΛΛΑΔΑ. Την ώρα που ο καύσωνας «Κλέων» κορυφώνεται στη χώρα με θερμοκρασίες «φωτιά» και στην Αττική, ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει με ανάρτησή του στο Facebook για την εξέλιξη της θερμοκρασίας μέχρι και τις 23 Ιουλίου. Και όπως φαίνεται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα δούμε ξανά 43 και 44 βαθμούς Κελσίου.

Όπως επισημαίνει ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, «για να υπολογίσετε με αρκετή ακρίβεια τη θερμοκρασία στην περιοχή που σας ενδιαφέρει, διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την επεξήγηση στο μετεώγραμμα σας παρακαλώ γιατί όπως είναι φυσικό ανάλογα με την περιοχή, το υψόμετρο και την γειτνίαση στη θάλασσα οι θερμοκρασίες θα διαφέρουν!».

Ο ίδιος εξηγεί στην εικόνα ότι στους κλειστούς κάμπους πρέπει να υπολογίσουμε έως και 1-2 βαθμούς υψηλότερη θερμοκρασία, ενώ Κυριακή 16/7 μέχρι και Τετάρτη 19/7 στη δυτική πεδινή Ελλάδα πρέπει να υπολογιστούν έως και 3 βαθμοί υψηλότερη θερμοκρασία. «Στις ορεινότερες περιοχές 4 με 8 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία αντίστοιχα, στα παραθαλάσσια αλλά και στα νησιά 3 με 6 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία».

Σε προηγούμενη ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου ανέφερε: «Η ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά από την Κυριακή και μετά θέλει μεγάλη προσοχή!

«Oι πρώτες αψιμαχίες μεταξύ μελτεμιού και καύσωνα θα λάβουν χώρα σε αρκετές περιοχές του Αιγαίου και γύρω από το πέλαγος από την Κυριακή και κυρίως τη Δευτέρα με εντάσεις στα 6-7 και πιθανώς τοπικά 8 μποφόρ συμπεριλαμβανομένης κυρίως της Αττικής Βοιωτίας, Εύβοιας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Λακωνίας (περιοχές στον χάρτη με τα ανεμούρια)!

Δεν δείχνει να είναι αυτή και η καλύτερη εξέλιξη, δεδομένων των υψηλών θερμοκρασιών που θα συνεχίσουν να επικρατούν παρά τη μικρή υποχώρηση του καύσωνα στην ανατολική Ελλάδα, καθώς θα μεγαλώσει πάρα πολύ ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιών!!!».

Ακολουθήστε το notospress.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις